"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 4 באפריל 2012

בראוניס שוקולד מקמח שקדים, ללא גלוטן, מתאימה בהחלט גם לפסח

אחרי שהכנתי בפעם השנייה תוך פחות משבוע את הבונבונים המדהימים האלה (שלילך קישרה אליהם בדף הקבוצה בפייסבוק) נשאר לי קצת יותר מדיי שוקולד מטומפרר בסיר והחלטתי לנסות ולהכין איתו משהו ללא קמח, שיכול להתאים גם לפסח וגם לאלה שאוכלים דל פחמימות.
יצאו אחלה בראוניס שאני בהחלט מאמצת להמשך, פסח או לא פסח

חומרים

1 חבילת שוקולד מריר איכותי
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים היטב)
3 ביצים
2 כפות חמאת קוקוס (מניחה שאפשר גם עם שמן קוקוס במקום)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת קנמון (לא חובה, למי שלא אוהב)
אולי יהיה צורך ב 1-2 כפות מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים את השוקולד (אפשר לטמפרר, בסיר על גבי סיר של מים רותחים, כמו בן מארי) ביחד עם חמאת/ שמן הקוקוס. מוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים ואבקת האפייה, הוניל והקנמון לעוד ערבוב.
אם נראה שהתערובת יבשה מדיי, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או כל נוזל אחר שמתאים לכם (חלב קוקוס,/ אורז/ שקדים וכו').
שופכים את התערובת לתבנית, אני השתמשתי בפיירקס מרובע ששימנתי אותו ממש מעט עם שמן אורז/ חמאה/ קוקוס.
אופים בתנור לכ-20 דקות, או עד שקיסם שמכניסים לבראוניס יוצא יבש.
הבראוניס יוצאים דיי אווריריים כאלה ולא קשים ומוצקים, גם לא מאד מתוקים בכלל. מעולים בעיניי!