"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 24 באפריל 2012

רצועות שייטל מוקפצות

הקצב שלי מסכים אתי שזה אחד הנתחים הטובים ביותר להקפצה שיש.
אני בדרך כלל קונה נתח ומבקשת ממנו לחתוך לי לרצועות דקות. אפשר גם לפרוס למעין "שניצלים" גדולים יותר. ובכלל זה נתח שאפשר להכין ממנו גם תבשילי קדירה וגם סטיקים.
לבחירתכם.

את הנתחים המוקפצים אפשר לאכול כפי שהם (כך ילדיי אוהבים אותם) מוקפצים במעט שמן זית/ קוקוס עם או בלי תבלינים


רגע לפני שזה לגמרי מוכן...

ואפשר לשלבם גם עם ירקות מוקפצים ועוד ועוד.
עוד מנה מהירה, מזינה ומשביעה.
בתאבון!