"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 25 באפריל 2012

סלט מערבבים בידיים

ואם אפשר גם להכין אותו בידיים ואף לאכול בידיים זה הכי כיף.
כן, אני אוהבת לגעת באוכל, בכל מיני שלבים- גם בהכנה וגם באכילה. אולי בגלל זה התחברתי מאד לצורת האכילה בהודו וכשאני מטיילת שם אני מיד מאמצת את המנהג המקומי של אכילה בידיים.
אולם גם בארץ אינני מתביישת להכניס ידיים לצלחת ולדגום הכל דרך האצבעות- כיף!

לכן, הכי כיף לי לערבב את מרכיבי סלט הירקות בידיים, ככה פשוט, בלי כפות ערבוב. הערבוב הוא הכי טוב בעיניי באופן הזה ויש לי את היכולת להבחין איזה אזור עוד מצריך מגע של הרוטב. כמובן שזו דרך עדינה מאד שתעזור לשמור על הירקות שלא יקבלו חבטות מכפות הערבוב בתהליך.

סלט פשוט לדוגמא (כי יש לי ימבה גירסאות)

חומרים


עלי מנגולד
עלי חסה
גזר
מלפפון
אגוזי מלך
[במקרה היו לי גם פקאנים מסוכרים- יאמי!]
לרוטב: שמן זית, מלח גס, מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

קורעים את עלי המנגולד והחסה בידיים לקרעים בינוניים- קטנים.
מגרדים את הגזר וקוצצים את המלפפון.
שוברים את האגוזים בידיים לגודל הרצוי.
יוצקים מעל הכל מלח גס ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית (לפי העין) ומערבבים היטב.
בתאבון!