"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 29 באפריל 2012

פריטטה מגולגלת בעלי מנגולד

נשארו לי שאריות של ירקות בתנור ורציתי ארוחה כייפית כזו, שנעימה בבטן ובלב.
הצצתי קצת במקרר ומייד הבנתי מה יהיה נכון. כך נולדה לה הפריטטה הזו.
בסוף יצאתי לקטוף כמה עלי מנגולד ופשוט גלגלתי אותה בהם- מעדן!

חומרים

קערת ירקות מבושלים (היו לי: בטטה, קולרבי, קישואים, בצל)
1 ביצה (אפשר גם עוד, זה מה שנשאר לי...)
גוש גבינה מגורדת (הייתה לי גבינת כבשים נחמדה שהתאימה פה בול. אם כי כל גבינה ודאי תעשה את העבודה)
1 עגבניה
1-2 כפות קמח שקדים
תבלינים: פלפל שחור גרוס, כמה עלי קורנית טריים
שמן קוקוס לחימום/ טיגון

אופן ההכנה











בסוף פשוט מניחים את הפריטטה (מילוי) בעלה מנגולד ומגלגלים.
יאמי ביחד!