"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 13 במאי 2012

כמה תמונות אוכל מהימים האחרונים שאני פשוט חייבת לשתף אתכם בהן

יש משהו מאד מרגש באוכל צבעוני ויפה למראה.
יש רגעים בהם זה פשוט מציף אותי ואני חייבת להפיץ את זה לכל עבר. מזל שיש מצלמות נגישות כ"כ היום, כשאפילו הקטנה בילדיי (עד כה) יכולה לצלם תמונות מהממות.

סושי לארוחת צהריים לפני כמה ימים

הצלחת המפוארת שהבאנו לאחת המדורות השבוע (כמה סוגי ירקות אתם מוצאים שם? טסט שעשיתי גם לגדולה שלי...)
ככה נראה המקרר שלנו באחד מימי השבוע, אחרי שבעלי קטף מלא פפאיות מהגן של הבן (יש שם עץ אחד גבוה שמניב כ"כ הרבה פירות מעולים, אז כל כמה זמן הוא מגיע עם סולם וממלא את המקרר). אני חזרתי מ"רוח שתות" עם התותים הכי מעולים שהיו העונה, נראה לי.
אה, היה גם אבטיח והיו דובדבנים.
פשוט חגיגה של צבעים וטעמים!

ואם כבר, אז עוד כמה דברים נחמדים שנתקלתי בהם:

רוצים ללמוד להכין כריש ממלפפון?
או בכלל לקבל רעיונות יצירתיים להכנה מירקות ופירות?