"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 14 במאי 2012

קציצות כתומות בהשראת גילי'ס

לפני כמה ימים העלו בדף הפייסבוק של גילי'ס פוסט עם קציצות כתומות שישר עשה לי חשק.
אני מכינה אותן קצת אחרת, בלי פרורי לחם וביצים, אם כי מה שתפס אותי ממש היה הצבע!
קניתי הפעם בשר כבש והודו אדום בשביל הקציצות האלה.
אני הכי אוהבת לאפות את הקציצות בתנור. זה תהליך מהיר מאד והן יוצאות ממש טעימות, לא רואה סיבה לטגן...

חומרים

1 ק"ג בשר: הודו אדום וכבש
1 בטטה בינונית
1 גזר
1 בצל
2-3 שיני שום
קצת רסק עגבניות (לא חובה, פשוט נשאר לי וזה הרגיש לי מתאים פה)
תבלינים: מלח, פלפל

אופן ההכנה

במעבד מזון מקצצים היטב את כל הירקות




מערבבים בקערה ביחד עם הבשר והתבלינים
מקצצים קציצות


מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 15-20 דקות



אפשר לאכול עם טחינה או כל רוטב שאהוב עליכם (הגדולה שלי אכלה עם קטשופ...), ללוות בסלט או בירקות חתוכים או בירקות בתנור.
בתאבון!