"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 17 במאי 2012

עוגיות שוקולד צ'יפס בלי קמח בכלל

נראה לי מעולה להתחיל פה מסורת של מתכונים מתוקים לקראת שבת.
התחלתי בלי כוונה בשבוע שעבר ואז עלה הרעיון הזה דרך אחת התגובות.

הנה מתכון מעולה לעוגיות מהירות מאד להכנה, בלי קמח, בלי גלוטן, בלי ביצים וכו'.
זה המתכון המקורי. כמובן שקצת קצת שיניתי והתאמתי (איך לא?)

חומרים

2 כוסות קמח שקדים
קמצוץ מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן קוקוס (במקור שמן אחר שלא בנמצא בארץ)
2-3 כפות דבש (או כל ממתיק אחר לטעמכם)
1 כף תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (70% מוצקי קקאו ומעלה לטעמי)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון מערבבים בפולסים קמח שקדים, מלח וסודה לשתייה.
מוסיפים את שמן הקוקוס, הוניל והדבש.
מוציאים לקערה ומערבבים פנימה בידיים את השוקולד צ'יפס. אם נראה לכם שומני מדיי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים


יוצרים עיגולים, משטחים ומניחים על נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 8-10 דקות


מוציאים את התבניות ונותנים לעוגיות להצטנן היטב, אחרת הן תתפרקנה. אחרי שהן מצטננות אפשר להוציאן ולאכול


המרקם שלהן לא קשה מאד, אלה יותר עוגיות רכות ונימוחות כאלה. יאמי!