נראה לי מעולה להתחיל פה מסורת של מתכונים מתוקים לקראת שבת.
התחלתי בלי כוונה בשבוע שעבר ואז עלה הרעיון הזה דרך אחת התגובות.
הנה מתכון מעולה לעוגיות מהירות מאד להכנה, בלי קמח, בלי גלוטן, בלי ביצים וכו'.
זה המתכון המקורי. כמובן שקצת קצת שיניתי והתאמתי (איך לא?)
חומרים
2 כוסות קמח שקדים
קמצוץ מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן קוקוס (במקור שמן אחר שלא בנמצא בארץ)
2-3 כפות דבש (או כל ממתיק אחר לטעמכם)
1 כף תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (70% מוצקי קקאו ומעלה לטעמי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון מערבבים בפולסים קמח שקדים, מלח וסודה לשתייה.
מוסיפים את שמן הקוקוס, הוניל והדבש.
מוציאים לקערה ומערבבים פנימה בידיים את השוקולד צ'יפס. אם נראה לכם שומני מדיי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים
יוצרים עיגולים, משטחים ומניחים על נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 8-10 דקות
מוציאים את התבניות ונותנים לעוגיות להצטנן היטב, אחרת הן תתפרקנה. אחרי שהן מצטננות אפשר להוציאן ולאכול
המרקם שלהן לא קשה מאד, אלה יותר עוגיות רכות ונימוחות כאלה. יאמי!
התחלתי בלי כוונה בשבוע שעבר ואז עלה הרעיון הזה דרך אחת התגובות.
הנה מתכון מעולה לעוגיות מהירות מאד להכנה, בלי קמח, בלי גלוטן, בלי ביצים וכו'.
זה המתכון המקורי. כמובן שקצת קצת שיניתי והתאמתי (איך לא?)
חומרים
2 כוסות קמח שקדים
קמצוץ מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן קוקוס (במקור שמן אחר שלא בנמצא בארץ)
2-3 כפות דבש (או כל ממתיק אחר לטעמכם)
1 כף תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (70% מוצקי קקאו ומעלה לטעמי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון מערבבים בפולסים קמח שקדים, מלח וסודה לשתייה.
מוסיפים את שמן הקוקוס, הוניל והדבש.
מוציאים לקערה ומערבבים פנימה בידיים את השוקולד צ'יפס. אם נראה לכם שומני מדיי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים
יוצרים עיגולים, משטחים ומניחים על נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 8-10 דקות
מוציאים את התבניות ונותנים לעוגיות להצטנן היטב, אחרת הן תתפרקנה. אחרי שהן מצטננות אפשר להוציאן ולאכול
המרקם שלהן לא קשה מאד, אלה יותר עוגיות רכות ונימוחות כאלה. יאמי!
יש שמן דקלים בארץ...
השבמחקתודה אלון, אולם אני לא בטוחה שזה שמן הדקלים שבו מדובר.
מחקממה שאני מבינה שמן הדקלים המומלץ לצריכה, אם כבר, הוא שמן דקלים אדום red palm oil שהוא באמת נחשב למזין. שמן דקלים "רגיל" אינו נחשב כזה.
מה גם שזה לא באמת מאד זמין...
אפילו לגבי שמן הקוקוס קיבלתי שאלות לגבי החלפתו במשהו אחר, כי לא לכולם יש שמן קוקוס ולא כל אחד בהכרח יקנה רק עבור מתכון אחד (על אף שאני בהחלט ממליצה לקנות, להכיר ולהתחיל להשתמש בשמן קוקוס. הוא מאד מאד מזין עבורנו).
אגב, לדעתי גם חמאה תעשה פה יופי של עבודה, למי שאין לו בעיה עם חמאה.
ורד רק לידיעתך - המתכון הזה מכיל גלוטן (למזלי קראתי בזמן את ההזהרות על השוקולד ציפ), נכון שברמה העקרונית אין בו גלוטן אבל על השוקולד ציפ יש הזהרה שהוא עלול להכיל גלוטן (כי הוא מיוצר בפס ייצור שביחד עם גלוטן, לכן לכל השומרים למינהם הוא אסור.
השבמחקאפשר להחלוף את השוקולד ציפ בשבבים של שוקולד מריר (60% ומעלה) שאין עליו הזהרה שהוא עלול להכיל גלוטן ובכך להפוך את המתכון למותר לאכילה מבחינת האנשים ששומרים מגלוטן.
לגבי השוקולד צ'יפס, אפשר לגמרי לבחור איזה סוג לשים שם.
מחקאפשר להכין שוקולד לבד, אם יש רגישות. חפש/י פה מתכון להכנת שוקולד, לדעתי שמתי פה ב"נשנושים" משהו יחסית פשוט.
אפשר להשתמש בחמאת קקאו, או בפולי קקאו נאים שטוחנים לבד, או בשוקולד עם % מוצקי קקאו גבוהים שאינם מכילים גלוטן.
זה ממש תלוי בצורך וברגישות הספציפית.
אהההה ויצא טעים מאוד :-)
השבמחקשמחה לשמוע!
מחקצריכה לעשות עוד נגלה... כי גיסתי רוצה לטעום (סתם, לא רק בגללך, גמני דיי צריכה שהן פשוט יהיו פה בסביבה באופן קבוע)