"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 7 באוגוסט 2012

תבשיל מירקות קיץ

הקיץ הוא עונת הסולניים: עגבניות, פלפלים, חצילים ותפוחי האדמה.
אני יודעת שבימינו אף אחד כבר לא יודע מה העונה של מה, ואת הכל ניתן כמעט להשיג בכל זמן בשנה, אז הנה אני מספרת לכם.
תבשילים עם הירקות האלה קיימים בכל מסורות הבישול של אגן הים התיכון, שם הם גדלים בשמחה.
ביום חם חם חם היה לי חשק בדיוק למנה שכזו עם חצילים, עגבניות ופלפלים (בלי תפו"א. אין בהם צורך כרגע...). תוסיפו לזה קצת בזיליקום ואתם מסודרים



חומרים

בצל
1 פלפל אדום
1 חציל
3-4 עגבניות בשלות
2-3 כפות רסק עגבניות ללא תוספים (פשוט נשאר לי ממשהו וזה התאים פה)
צרור בזיליקום ריחני
אופציה: כמה שיני שום (לא טרחתי הפעם, אם כי בהחלט יוסיף!)
תבלינים: מלח, אורגנו, טימין (פלפל למי שרוצה/ אוהב. יכול להיות גם חריף...)

אופן ההכנה

קוצצים את כל הירקות. לא צריך קטן, אם כי אפשר. זה ממש תלוי איך אתם רוצים שהמנה שלכם תראה.
אני קצצתי דווקא לחתיכות גדולות יחסית, כי אח"כ הכל מתערבב לו ונמעך ורציתי להיות מסוגלת להבחין בנפרדות של כל ירק



מחממים מעט שמן זית במחבת וזורקים פנימה את הבצל והפלפלים לערבוב קצר.
מוסיפים את החצילים ומערבבים היטב, כדי שאלה יקלטו אליהם את השמן ואת הפלפליות





מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים. ואז הכל הופך משהו אחיד כזה. יש לעגבניות את יכולת האיחוד הזו.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומים לפי הצורך (1-2 כוסות בערך). מביאים לרתיחה ומכסים, שתתבשל המנה עד שהכל מתרכך והופך מוכן (זה לוקח כ- 10 דקות לערך).
בסוף מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, טועמים, מתקנים תיבול



ואז מחליטים מה עושים עם המנה הזו....
אפשר לאכול כמו שהיא (אולי להוסיף גבינה בולגרית/ פטה)
אפשר לזרוק פנימה ביצים לשקשוקה מגניבה
אפשר להשתמש כרוטב לפסטת קיץ קלילה
אפשר להוסיף בשר טחון ולבשל עד שמוכן, לבולונז משודרג
ועוד ועוד רעיונות- יש לכם גם כמה?


3 תגובות:

  1. אצלי אני לוקחת את אותם ירקות לכיוון אחר- קארי. מטגנת בצל, ולפי הסדר מוסיפה את הירקות האחרים- פלפלים, קישואים, חצילים, אחרי שהם מתרככים קמעה מוסיפה משחת קארי, ואחרי דקה קופסת עגבניות מרוסקות/פסאטה/מעט רסק עגבניות+מים וקופסת חלב קוקוס. מבשלת כרבע שעה, ולקראת הסוף מוסיפה קצת רוטב סויה וסילאן. טעים לבד, או על אורז מלא.

    השבמחק
  2. שני פרופסורסקי7 באוגוסט 2012 בשעה 11:38

    לפעמים קוראים לזה גיבץ', לפעמים רטטוי...
    בחום הזה אני מעדיפה כמה שפחות בישול וודאי כמה שפחות טיגון. אם לבשל את הירקות האלה (טוב, חצילים אי אפשר לאכול טריים) אז עדיף לחתוך אותם כמה שיותר קטן ואז שטח הפנים גדל וזמן הבישול מתקצר.
    נוסף להצעות השימוש שהצעת, אפשר גם להוסיף לזה קוביות של טופו, ואפשר גם לטחון הכל יחד ולעשות מזה ממרח.

    השבמחק
  3. גם אני אוהבת מאוד סולניים ומשתמשת בהם יומיום,בכל מיני תבשילים לעיתים סתם מאודים במיקרו.

    השבמחק