המנה הזו קצת דומה לזה, שהכנתי בעבר, אולם בכ"ז קצת אחרת...
חומרים
1-2 כפות שמן זית/ קוקוס
בצל
חציל יפני קטן, או 1/2 חציל רגיל
פלפל אדום
1/2 סלסילת פטריות שמפיניון (אפשר גם סוגים אחרים)
2 עגבניות בשלות
נתח מפסטרמה שהכינותי מראש
חופן בזיליקום
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת תבלינים איטלקית- או- אורגנו, טימין, רוזמרין, צ'ילי (אני אוהבת את החרפרפות. אפשר גם בלי)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, החציל, הפטריות והפלפל
במחבת עמוקה/ ווק מחממים מעט את השמן וזורקים אליו את הירקות
קוצצים את העגבניות ואחרי ערבוב של 1-2 דקות של הירקות והוספת תבלינים, מוסיפים גם אותן לערבוב.
בינתיים חותכים את הפסטרמה לקוביות קטנות, או לרצועות וקוצצים את הבזיליקום
אחרי שהעגבניות מתרככות, מוסיפים את הפסטרמה ומערבבים היטב למשך מספר דקות, לספיחת הטעמים
מכבים את האש ומערבבים את הבזיליקום פנימה
ארוחה שלמה שלקח לי להכין פחות מ-10 דקות כולל הכל, עם תינוק על הגב
ואריאציות:
חומרים
1-2 כפות שמן זית/ קוקוס
בצל
חציל יפני קטן, או 1/2 חציל רגיל
פלפל אדום
1/2 סלסילת פטריות שמפיניון (אפשר גם סוגים אחרים)
2 עגבניות בשלות
נתח מפסטרמה שהכינותי מראש
חופן בזיליקום
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת תבלינים איטלקית- או- אורגנו, טימין, רוזמרין, צ'ילי (אני אוהבת את החרפרפות. אפשר גם בלי)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, החציל, הפטריות והפלפל
במחבת עמוקה/ ווק מחממים מעט את השמן וזורקים אליו את הירקות
קוצצים את העגבניות ואחרי ערבוב של 1-2 דקות של הירקות והוספת תבלינים, מוסיפים גם אותן לערבוב.
בינתיים חותכים את הפסטרמה לקוביות קטנות, או לרצועות וקוצצים את הבזיליקום
אחרי שהעגבניות מתרככות, מוסיפים את הפסטרמה ומערבבים היטב למשך מספר דקות, לספיחת הטעמים
מכבים את האש ומערבבים את הבזיליקום פנימה
ארוחה שלמה שלקח לי להכין פחות מ-10 דקות כולל הכל, עם תינוק על הגב
ואריאציות:
- להשאיר צמחוני/ טבעוני
- להחליף את הפסטרמה בנתחי עוף/ בשר/ דג
- להוסיף ביצים ליצירת סוג של שקשוקה
- להוסיף קוביות טופו/ טמפה/ חומוסים מבושלי
- להוסיף קינואה/ דוחן וכו' מבושלים
ועוד ועוד
ארוחת קיץ מהירה וקלילה לאללה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה