"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 9 בספטמבר 2012

סלט יום הולדת חגיגי

בעלי חגג יום הולדת בשבוע שעבר.
העברנו יום נעים מאד עם כל מיני פינוקים בדרך.
בצהריים הכנו סושי ובערב רציתי להכין סלט קצת אחר.
במקרר היו לי חצילונים יפניים חמודים



פטריות שי-מג'י קטנטנות



גבינת חלומי ועוד כל מיני דברים.
אז מה חגיגי פה? הטיפול בכל מרכיב וההרכבה. מעין טקס כזה שהכניס אותי לאווירה חגיגית ולתחושה של 'זה לא משהו שאני אעשה בכל יום'- זה מיוחד!

חומרים

חסה
נבטים (עדיף משהו עדין בטעם, כמו אלפלפה, תלתן וכד')
כמה עגבניות שרי
1/2 בצל לבן או סגול
1/2 אבוקדו
3 חצילונים יפניים
4-5 שיני שום
חבילת פטריות שי- מג'י (אפשר להחליף במשהו אחר אם אין)
גבינת חלומי
שמן קוקוס/ חמאה/ שמן זית להקפצה
כוסברה לקישוט
לרוטב: שמן זית, רוטב סויה, חומץ בלסמי

אופן ההכנה

פורסים את החצילונים לפרוסות דקות יחסית.
מקלפים את שיני השום


מסירים את בסיס הפטריות.
חותכים את החלומי לריבועים גדולים או קטנים, לפי הצורך.

בווק מחממים את השמן ומקפיצים את פרוסות החצילים


מוסיפים את שיני השום, שלמות


ומכינים עד שהחצילים חרוכים וריח השום מתפשט בבית.
ממליחים ומפלפלים ומניחים בקערה בצד


באותה המחבת מקפיצים את הפטריות.
מניחים גם אותן אחרי המלחה ופלפול בקערה



מכינים את הבסיס לסלט

חסה ונבטים

עגבניות שרי קצוצות, קוביות אבוקדו, טבעות בצל
מקפיצים את קוביות החלומי במחבת בינתיים.
ו...אפשר לערבב הכל

ביחד עם הפטריות, החלומי, החצילים ושיני השום
כוסברה קצוצה לקישוט ו 2-3 כפיות מהרוטב (כי כבר יש תבלינים ושמן מההקפצות)
מזל טוב דוד!