בעלי חגג יום הולדת בשבוע שעבר.
העברנו יום נעים מאד עם כל מיני פינוקים בדרך.
בצהריים הכנו סושי ובערב רציתי להכין סלט קצת אחר.
במקרר היו לי חצילונים יפניים חמודים
פטריות שי-מג'י קטנטנות
גבינת חלומי ועוד כל מיני דברים.
אז מה חגיגי פה? הטיפול בכל מרכיב וההרכבה. מעין טקס כזה שהכניס אותי לאווירה חגיגית ולתחושה של 'זה לא משהו שאני אעשה בכל יום'- זה מיוחד!
חומרים
חסה
נבטים (עדיף משהו עדין בטעם, כמו אלפלפה, תלתן וכד')
כמה עגבניות שרי
1/2 בצל לבן או סגול
1/2 אבוקדו
3 חצילונים יפניים
4-5 שיני שום
חבילת פטריות שי- מג'י (אפשר להחליף במשהו אחר אם אין)
גבינת חלומי
שמן קוקוס/ חמאה/ שמן זית להקפצה
כוסברה לקישוט
לרוטב: שמן זית, רוטב סויה, חומץ בלסמי
אופן ההכנה
פורסים את החצילונים לפרוסות דקות יחסית.
מקלפים את שיני השום
מסירים את בסיס הפטריות.
חותכים את החלומי לריבועים גדולים או קטנים, לפי הצורך.
בווק מחממים את השמן ומקפיצים את פרוסות החצילים
מוסיפים את שיני השום, שלמות
ומכינים עד שהחצילים חרוכים וריח השום מתפשט בבית.
ממליחים ומפלפלים ומניחים בקערה בצד
באותה המחבת מקפיצים את הפטריות.
מניחים גם אותן אחרי המלחה ופלפול בקערה
מכינים את הבסיס לסלט
מקפיצים את קוביות החלומי במחבת בינתיים.
ו...אפשר לערבב הכל
העברנו יום נעים מאד עם כל מיני פינוקים בדרך.
בצהריים הכנו סושי ובערב רציתי להכין סלט קצת אחר.
במקרר היו לי חצילונים יפניים חמודים
פטריות שי-מג'י קטנטנות
גבינת חלומי ועוד כל מיני דברים.
אז מה חגיגי פה? הטיפול בכל מרכיב וההרכבה. מעין טקס כזה שהכניס אותי לאווירה חגיגית ולתחושה של 'זה לא משהו שאני אעשה בכל יום'- זה מיוחד!
חומרים
חסה
נבטים (עדיף משהו עדין בטעם, כמו אלפלפה, תלתן וכד')
כמה עגבניות שרי
1/2 בצל לבן או סגול
1/2 אבוקדו
3 חצילונים יפניים
4-5 שיני שום
חבילת פטריות שי- מג'י (אפשר להחליף במשהו אחר אם אין)
גבינת חלומי
שמן קוקוס/ חמאה/ שמן זית להקפצה
כוסברה לקישוט
לרוטב: שמן זית, רוטב סויה, חומץ בלסמי
אופן ההכנה
פורסים את החצילונים לפרוסות דקות יחסית.
מקלפים את שיני השום
מסירים את בסיס הפטריות.
חותכים את החלומי לריבועים גדולים או קטנים, לפי הצורך.
בווק מחממים את השמן ומקפיצים את פרוסות החצילים
מוסיפים את שיני השום, שלמות
ומכינים עד שהחצילים חרוכים וריח השום מתפשט בבית.
ממליחים ומפלפלים ומניחים בקערה בצד
באותה המחבת מקפיצים את הפטריות.
מניחים גם אותן אחרי המלחה ופלפול בקערה
מכינים את הבסיס לסלט
חסה ונבטים |
עגבניות שרי קצוצות, קוביות אבוקדו, טבעות בצל |
ו...אפשר לערבב הכל
ביחד עם הפטריות, החלומי, החצילים ושיני השום |
כוסברה קצוצה לקישוט ו 2-3 כפיות מהרוטב (כי כבר יש תבלינים ושמן מההקפצות) |
מזל טוב דוד!
היה מה זה טעים !!!
השבמחק