"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

בשר וירקות צבעוניים במיוחד- מהשוק בנמל בת"א- בתנור

בקשתי מבעלי לקנות לי משהו בשוק בנמל בת"א.
אני כבר המון זמן רוצה להגיע לשם ולא יוצא לי....
במקרה הוא פגש שם חברים והסתובב קצת בשוק הירקות וחזר עם כמה דברים מאד מעניינים

תפוחי אדמה סגולים, גזרים צבעוניים ועגבניות שרי בכמה צבעים (הצהובים הכי טעימים)
אה, גם פלפלונים צבעוניים קטנים ומתוקים
או עגילים?


צריך להכין איתם משהו, נכון?



אל תתלהבו. כמו שחשבתי, הצבע יורד בבישול 




מהממים, נכון?


חומרים

נתח בשר שריר במשקל של כ-1 ק"ג
5-6 תפוחי אדמה סגולים
5-6 גזרים צבעוניים
מלח, פלפל
תבלינים טריים: רוזמרין, טימין, זעתר


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות.
בסיר ברזל מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים ואת הגזרים החתוכים

איזו חגיגה צבעונית, נכון?
במחבת כבדה מחממים מעט שמן (שומן בקר, קוקוס) וצורבים את נתח הבשר לאטימה מכל הצדדים.
ממליחים ומפלפלים.
מניחים את נתח הבשר מעל הירקות ומעליו זר של עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, זעתר ועוד, ככל העולה בעיניכם, או מגינתכם)


אופים כ40 דקות בחום הגבוה ומורידים לחום של 180 מעלות לעוד כשעה.
בהגשה אפשר לחתוך את הבשר לנתחים.

אכלנו ביחד עם סלט עגבניות שרי צבעוניות, רוקט ובזיליקום טריים
[אתם מוזמנים לעזור לי בלייק בתחרות המתכונים הזו. הסלט הזה בדיוק משתתף בה. יש בסה"כ 5 מתכונים שלי שם]


ותבשיל מהיר של עלי סלק סגולים, מנגולד ופטריות במעט חלב קוקוס



אוכל צבעוני זה משמח!