"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 25 בנובמבר 2012

יש! גרנולה בלי גלוטן/ חיטה/ דגנים

איזה כיף היה לי למצוא את המתכון הזה לגרנולה שמתאימה לצרכים שלנו.
אנחנו יותר ויותר נמנעים מדגנים למיניהם, ובעיקר כאלה ללא גלוטן.
אני כבר ממש לא אוכלת את זה, אולם בעלי מאד אוהב גרנולה, במיוחד בבוקר. אין מה לעשות, זה גם ממש נוח לקחת לעבודה/ לימודים וכשאין המון זמן להכין ארוחת בוקר.
ונכון, הגרנולה שלי היא מעולה עם חומרים טובים, מזינה, בלי המתקה מסיבית. ובכל זאת, היא מבוססת שיבולת שועל. אם אפשר לאכול משהו אחר, אני מעדיפה.

אז באמת היה לי כיף למצוא את המתכון הזה, שגם יש בו מחית דלעת ומתאים לייבוש במייבש המזון המגניב שקיבלתי במתנה.
כמובן שקצת אילתרי עליו והוספתי וגרעתי. כמו עם כל מתכון טוב- זו קרקע פורייה לשינויים מבורכים.
מוזמנים לנסות!

חומרים

3-4 כוסות אגוזים למיניהם. אפשר להשתמש ב: אגוזי מלך, מקדמיה, קשיו, פקאנים, שקדים וגם: זרעי חמניות, דלעת ועוד
פיסת דלעת מבושלת ומעוכה
2-3 כפות שמן קוקוס
2 כפות דבש/ מייפל אמיתי/ סילאן
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף קנמון טחון
אופציונלי: תבלינים טחונים נוספים: ציפורן, ג'ינג'ר, מוסקט [הפעם לא הכנתי איתם. לא התחשק...]
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס צימוקים, חמוציות, גוג'י בריס
1/2 כוס זרעי צ'יה

אופן ההכנה

משרים את כל האגוזים והזרעים במים למשך מספר שעות/ ללילה


מסננים ומניחים במסננת או על גבי מפית חד/ רב פעמית לספיחת הנוזלים.
במקביל מכינים את הדלעת: מאדים/ מבשלים במעט מים. מסננים ומועכים.
מניחים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת גושית כזו. לא צריך להגיע לעיסה מעורבבת, אלא לממש גושים כאלה שאולי קצת מזכירים קוואקר



מוציאים את התערובת ומערבבים היטב בקערה עם מחית הדלעת, הדבש, הוניל, הקנמון והתבלינים ושמן הקוקוס




מניחים בתבניות של מייבש המזון, עדיף כאלה עם נייר אפיה (ללא חומרים מזיקים, טבעי. יש בחנויות טבע למיניהן) או עם תבנית מתאימה של מייבש המזון


מפעילים את המייבש על חום נמוך (אם יש אפשרויות) או רגיל למשך כ-12 שעות.
המייבש שלי מכוון ל-50 מעלות, עד כמה שהבנתי וזה משך הזמן שלקח לי להכין את הגרנולה.
במתכון המקורי היא כותבת 24 שעות.
הדרך הנכונה היא כנראה לבדוק כל כמה שעות את התערובת אצלכם ולראות כמה אתם עוד צריכים לייבש.
למי שאין מייבש מזון יכול לכוון תנור לטמפרטורה של 40 מעלות ולייבש במשך 3-4 שעות כנראה- שוב, תבדקו ותראו.
התערבות צריכה לצאת יבשה וקצת קראנצ'ית כזו. לא רטובה בשום צורה.
בפעם השנייה שתעשו את זה כבר תדעו כמה נכון לכם לייבש באמצעים שיש לכם.

אחרי שמוצאים את התערובת מפוררים אותה קצת בכלי ומערבבים עם הקוקוס הטחון, הצימוקים והצ'יה.
שומרים בכלי אטום במקרר




אפשר לאכול עם יוגורט (עם עדיפות לאחוזי שומן גבוהים), שמנת אמיתית, חלב שקדים ועוד. עם או בלי פירות

טעים כל כך! קראנצ'י ומשביע