איזה כיף היה לי למצוא את המתכון הזה לגרנולה שמתאימה לצרכים שלנו.
אנחנו יותר ויותר נמנעים מדגנים למיניהם, ובעיקר כאלה ללא גלוטן.
אני כבר ממש לא אוכלת את זה, אולם בעלי מאד אוהב גרנולה, במיוחד בבוקר. אין מה לעשות, זה גם ממש נוח לקחת לעבודה/ לימודים וכשאין המון זמן להכין ארוחת בוקר.
ונכון, הגרנולה שלי היא מעולה עם חומרים טובים, מזינה, בלי המתקה מסיבית. ובכל זאת, היא מבוססת שיבולת שועל. אם אפשר לאכול משהו אחר, אני מעדיפה.
אז באמת היה לי כיף למצוא את המתכון הזה, שגם יש בו מחית דלעת ומתאים לייבוש במייבש המזון המגניב שקיבלתי במתנה.
כמובן שקצת אילתרי עליו והוספתי וגרעתי. כמו עם כל מתכון טוב- זו קרקע פורייה לשינויים מבורכים.
מוזמנים לנסות!
חומרים
3-4 כוסות אגוזים למיניהם. אפשר להשתמש ב: אגוזי מלך, מקדמיה, קשיו, פקאנים, שקדים וגם: זרעי חמניות, דלעת ועוד
פיסת דלעת מבושלת ומעוכה
2-3 כפות שמן קוקוס
2 כפות דבש/ מייפל אמיתי/ סילאן
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף קנמון טחון
אופציונלי: תבלינים טחונים נוספים: ציפורן, ג'ינג'ר, מוסקט [הפעם לא הכנתי איתם. לא התחשק...]
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס צימוקים, חמוציות, גוג'י בריס
1/2 כוס זרעי צ'יה
אופן ההכנה
משרים את כל האגוזים והזרעים במים למשך מספר שעות/ ללילה
מסננים ומניחים במסננת או על גבי מפית חד/ רב פעמית לספיחת הנוזלים.
במקביל מכינים את הדלעת: מאדים/ מבשלים במעט מים. מסננים ומועכים.
מניחים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת גושית כזו. לא צריך להגיע לעיסה מעורבבת, אלא לממש גושים כאלה שאולי קצת מזכירים קוואקר
מוציאים את התערובת ומערבבים היטב בקערה עם מחית הדלעת, הדבש, הוניל, הקנמון והתבלינים ושמן הקוקוס
מניחים בתבניות של מייבש המזון, עדיף כאלה עם נייר אפיה (ללא חומרים מזיקים, טבעי. יש בחנויות טבע למיניהן) או עם תבנית מתאימה של מייבש המזון
מפעילים את המייבש על חום נמוך (אם יש אפשרויות) או רגיל למשך כ-12 שעות.
המייבש שלי מכוון ל-50 מעלות, עד כמה שהבנתי וזה משך הזמן שלקח לי להכין את הגרנולה.
במתכון המקורי היא כותבת 24 שעות.
הדרך הנכונה היא כנראה לבדוק כל כמה שעות את התערובת אצלכם ולראות כמה אתם עוד צריכים לייבש.
למי שאין מייבש מזון יכול לכוון תנור לטמפרטורה של 40 מעלות ולייבש במשך 3-4 שעות כנראה- שוב, תבדקו ותראו.
התערבות צריכה לצאת יבשה וקצת קראנצ'ית כזו. לא רטובה בשום צורה.
בפעם השנייה שתעשו את זה כבר תדעו כמה נכון לכם לייבש באמצעים שיש לכם.
אחרי שמוצאים את התערובת מפוררים אותה קצת בכלי ומערבבים עם הקוקוס הטחון, הצימוקים והצ'יה.
שומרים בכלי אטום במקרר
אפשר לאכול עם יוגורט (עם עדיפות לאחוזי שומן גבוהים), שמנת אמיתית, חלב שקדים ועוד. עם או בלי פירות
אנחנו יותר ויותר נמנעים מדגנים למיניהם, ובעיקר כאלה ללא גלוטן.
אני כבר ממש לא אוכלת את זה, אולם בעלי מאד אוהב גרנולה, במיוחד בבוקר. אין מה לעשות, זה גם ממש נוח לקחת לעבודה/ לימודים וכשאין המון זמן להכין ארוחת בוקר.
ונכון, הגרנולה שלי היא מעולה עם חומרים טובים, מזינה, בלי המתקה מסיבית. ובכל זאת, היא מבוססת שיבולת שועל. אם אפשר לאכול משהו אחר, אני מעדיפה.
אז באמת היה לי כיף למצוא את המתכון הזה, שגם יש בו מחית דלעת ומתאים לייבוש במייבש המזון המגניב שקיבלתי במתנה.
כמובן שקצת אילתרי עליו והוספתי וגרעתי. כמו עם כל מתכון טוב- זו קרקע פורייה לשינויים מבורכים.
מוזמנים לנסות!
חומרים
3-4 כוסות אגוזים למיניהם. אפשר להשתמש ב: אגוזי מלך, מקדמיה, קשיו, פקאנים, שקדים וגם: זרעי חמניות, דלעת ועוד
פיסת דלעת מבושלת ומעוכה
2-3 כפות שמן קוקוס
2 כפות דבש/ מייפל אמיתי/ סילאן
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף קנמון טחון
אופציונלי: תבלינים טחונים נוספים: ציפורן, ג'ינג'ר, מוסקט [הפעם לא הכנתי איתם. לא התחשק...]
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס צימוקים, חמוציות, גוג'י בריס
1/2 כוס זרעי צ'יה
אופן ההכנה
משרים את כל האגוזים והזרעים במים למשך מספר שעות/ ללילה
מסננים ומניחים במסננת או על גבי מפית חד/ רב פעמית לספיחת הנוזלים.
במקביל מכינים את הדלעת: מאדים/ מבשלים במעט מים. מסננים ומועכים.
מניחים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת גושית כזו. לא צריך להגיע לעיסה מעורבבת, אלא לממש גושים כאלה שאולי קצת מזכירים קוואקר
מוציאים את התערובת ומערבבים היטב בקערה עם מחית הדלעת, הדבש, הוניל, הקנמון והתבלינים ושמן הקוקוס
מניחים בתבניות של מייבש המזון, עדיף כאלה עם נייר אפיה (ללא חומרים מזיקים, טבעי. יש בחנויות טבע למיניהן) או עם תבנית מתאימה של מייבש המזון
מפעילים את המייבש על חום נמוך (אם יש אפשרויות) או רגיל למשך כ-12 שעות.
המייבש שלי מכוון ל-50 מעלות, עד כמה שהבנתי וזה משך הזמן שלקח לי להכין את הגרנולה.
במתכון המקורי היא כותבת 24 שעות.
הדרך הנכונה היא כנראה לבדוק כל כמה שעות את התערובת אצלכם ולראות כמה אתם עוד צריכים לייבש.
למי שאין מייבש מזון יכול לכוון תנור לטמפרטורה של 40 מעלות ולייבש במשך 3-4 שעות כנראה- שוב, תבדקו ותראו.
התערבות צריכה לצאת יבשה וקצת קראנצ'ית כזו. לא רטובה בשום צורה.
בפעם השנייה שתעשו את זה כבר תדעו כמה נכון לכם לייבש באמצעים שיש לכם.
אחרי שמוצאים את התערובת מפוררים אותה קצת בכלי ומערבבים עם הקוקוס הטחון, הצימוקים והצ'יה.
שומרים בכלי אטום במקרר
אפשר לאכול עם יוגורט (עם עדיפות לאחוזי שומן גבוהים), שמנת אמיתית, חלב שקדים ועוד. עם או בלי פירות
טעים כל כך! קראנצ'י ומשביע |
נשמע טעים! אפשר להוסיף אחרי האפיה גם אורז תפוח.
השבמחקאכן. למי שאין בעיה עם דגנים, יכול לעשות זאת. יש גם קינואה תפוחה לצורך העניין.
מחקעבור מי שלא אוכל דגנים, זה מושלם כפי שזה
הי ורד,
השבמחקאני בעד לצמצם דגנים. אבל נשמע לי המון שומן. לא?
נכון ענבל, הרבה שומן איכותי ומזין!
מחקזו מנה מאד משביעה, לא צריך לקחת הרבה ממנה על מנת לשבוע.
ועל הדרך, השומנים האיכותיים עוזרים למתן משקל ובעיות סוכר ולח"ד, שומנים בדם, בעיות אוטואימוניות, דלקתיות ועוד.
בדיוק מה שאני מצפה ממזון להיות- תומך בבריאות המיטבית של הגוף לאורך זמן!
זאת ענבל רז מההודעה הקודמת..
השבמחקמעולה. ננסה בקרוב. מה זה קינואה תפוחה ומה ההבדל בינה לבין קינואה רגילה?
השבמחקיעל
למי שמעוניין לאכול דגנים, אז הדגנים המומלצים הם אלה ללא הגלוטן.
מחקגם בארוז וגם בקינואה אין גלוטן.
שניהם קיימים גם בגרסאות התפוחות שלהם (כמו שלווה, למשל) ואת זה הציעה פה מישהי לשלב אחרי הייבוש/ אפייה של הגרנולה.
היא הציעה אורז ואני הוספתי שקיימת גם קינואה תפוחה.
הסתכלי בחנויות טבע או בסופרים למיניהם
ועוד שאלה: האם דלורית יכולה להחליף את הדלעת לדעתך?
השבמחקיעל
אני חושבת שאפשר להשתמש פה במגוון של דלעות, גם דלורית תלך טוב. אפילו בטטה...
מחקנראה טוב!
השבמחקהולכת לנסות.
אפשר להכין אחלה ארנונה במייבש הזה עם כוסית... משרים, מסננים, מוסיפים אגוזים, ממתין, שמן קוקוס ולמייבש.... קראנצ'י, משביע וטעים לאללה. מקווה שאין גלוטן בכוסמת....!
השבמחקאין גלוטן בכוסמת וזו בהחלט אופציה לתוספת לגרנולה הזו
מחקהשבוע הכנתי גירסא בננאית של הגרנולה. פשוט כי בעלי בטעות אכל את הדלעת שייעדתי לגרנולה...
השבמחקאז נשארתי בלי, אחרי שכבר הנעתי את התהליך עם ההשרייה והכל, ולא היה מצב ללכת לקנות משהו.
והיו בננות בבית, וגם חצי תפוח שנשאר, וקצת תמרים.
טחנתי את אלה והם היו הרוטב, במקום הדלעת, ביחד עם שמן קוקוס.
יצא יאמי ביותר!
[אני ממש ממש אוהבת בננה]