"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 8 בנובמבר 2012

לבנה בייתית מהירה

יצא לנו מן שבוע כזה של כבישות והכנות יותר מסורתיות, אז זו הזדמנות גם לשתף בלבנה שבתי הכינה, לפי מתכון של סבתא שלה (לא, זה לא משהו מסורתי כזה. רק משהו שסבתא שלה מכינה והיא התלהבה מזה ורצתה גם. זה לא עבר במשפחה).
חמותי מכינה לעצמה את הלבנה מיוגורט פשוט.
הכנה פשוטה וקלה.

אז הכנו גם

חומרים

1/2 מיכל גדול של יוגורט רגיל של תנובה (אנחנו התחכמנו והשתמשנו ביוגורמה- מחלב כבשים)
מגבות נייר



אופן ההכנה

בקערה מניחים 2-3 מגבות נייר סופגות רגילות ושופכים אליהן את היוגורט







משאירים אותו בחוץ, לפחות 12 שעות (אפשר גם 24 שעות)



המים נפרדים מה"תוכן" של היוגורט וכך נוצרת הלבנה



כשזה מוכן, מסננים ומעבירים את הלבנה לכלי.
אפשר לתבל עם מלח, פלפל ושאר תבלינים שאוהבים. אפשר גם לאכול כך.

בתי מאד נהנית לאכול את הלבנה הזו, שהיא הכינה, לביה"ס


*** אפשר כמובן להכין עם בד גבינה או חיתול. אולם רצינו לשתף את הרעיון של מגבות הנייר שעובד ודיי זמין לכל אחד (בפעם הבאה בטח אשתמש בחיתול, בכ"ז...)