יצא לנו מן שבוע כזה של כבישות והכנות יותר מסורתיות, אז זו הזדמנות גם לשתף בלבנה שבתי הכינה, לפי מתכון של סבתא שלה (לא, זה לא משהו מסורתי כזה. רק משהו שסבתא שלה מכינה והיא התלהבה מזה ורצתה גם. זה לא עבר במשפחה).
חמותי מכינה לעצמה את הלבנה מיוגורט פשוט.
הכנה פשוטה וקלה.
אז הכנו גם
חומרים
1/2 מיכל גדול של יוגורט רגיל של תנובה (אנחנו התחכמנו והשתמשנו ביוגורמה- מחלב כבשים)
מגבות נייר
אופן ההכנה
בקערה מניחים 2-3 מגבות נייר סופגות רגילות ושופכים אליהן את היוגורט
משאירים אותו בחוץ, לפחות 12 שעות (אפשר גם 24 שעות)
המים נפרדים מה"תוכן" של היוגורט וכך נוצרת הלבנה
כשזה מוכן, מסננים ומעבירים את הלבנה לכלי.
אפשר לתבל עם מלח, פלפל ושאר תבלינים שאוהבים. אפשר גם לאכול כך.
בתי מאד נהנית לאכול את הלבנה הזו, שהיא הכינה, לביה"ס
***עריכה מאוחרת יותר*** כיום אנחנו משתמשים ביוגורט בכד של 6.5% שומן מהסופר ומניחים את מגבות הנייר במסננת היושבת בתוך קערה למשך הלילה
עם מה היא לוקחת את זה לבי"ס?
השבמחקנועה, היא לוקחת את זה בפיתה.
מחקהילדים לוקחים פיתת כוסמין חבי"ס (היא 2 חצאים ושני האחרים אוכלים איזה חצי בבוקר או אחה"צ) זה בערך כל ה"לחם" שהם אוכלים
ורד, אני משתמשת לצרכים האלה לפעמים בנייר מגבת רב פעמי כזה.
השבמחקיוצא די טוב :-)
רעיון טוב, מורן
מחק