"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 25 בדצמבר 2012

פוסט אורח- קציצות סלמון של מאיה בן דור

את מאיה אני מכירה מהרשת, בעיקר מהקבוצה של התזונה הפליאוליתית בפייסבוק.
אולי אני "מכירה" קצת יותר טוב את אביה, מיקי, שכותב בלוג משובח כבר כמה שנים ומלמד, את כל מי שמעוניין בכך, על נפלאות אורח החיים הזה.

באחד הימים מאיה פרסמה תמונה של הקציצות שהכינה באותו היום ומייד נדלקתי וביקשתי ממנה לבוא להתארח גם פה

ברור למה נדלקתי, נכון?


כששאלו אותה איך מכינים את הקציצות, זה מה שהיא כתבה:
קופסת שימורים של סלמון, מסננים את המים, מועכים עם ביצה, מלח פלפל וקצת קמח קוקוס ומטגנים בשמן קוקוס. קלי קלותה

פשוט, נכון?
באמת נשמע לי פשוט ולכן חשבתי עליכם, קוראי הבלוג. כדי שיהיה גם לכם פשוט וטעים כזה!

ומאחר ויש שם בתמונה גם צ'יפס קייל, הנה ההסבר להכנתו, כפי שהסבירה לאה (אמא של מאיה):
 צ'יפס קייל: תולשת הקייל לגודל אכיל , מפזרת על תבנית אפיה, משקה [בנדיבות] עם שמן זית, מפזרת מלח גס ומעסה [בעדינות] ואז לגריל או לתנור בחום נמוך.. 


ומאיה הוסיפה:
כן כל מה שהיא אמרה (תודה אימוש) אפשר גם מלח רגיל וחום רגיל בתנור רק להשגיח מקרוב שלא ישחים מדי.

ואגב אם עושים לקייל מסא׳ג אגרסיבי (רקמות עמוק) במשך כמה דקות קורה קסם והוא הופך מקשיח ומריר לחלקלק רך וטעים ואז אפשר להשתמש בו גם בסלט.


מאיה היא אמא לשלושה קטקטים (4 אם סופרים את המגודל) מתגוררת בויקטוריה קנדה, מאכילה את כולם פליאו כבר 4 שנים והספיקה לשכוח איך נראה רופא - כן, גם שיניים.
ויש לה גם בלוג (יש! אני אוהבת בלוגי מסעות משפחתיים!!!)

5 תגובות:

  1. וואו, תמיד את מפתיעה !!
    באיזה רעיון שפותח את הראש
    ואת התיאבון הבריא של כולנו,
    וגם בבלוג עסיסי חדש בשבילי
    לטייל בין תמונותיו בלילות !
    נהדר !

    השבמחק
  2. אפשר קמח שקדים במקום קמח קוקוס?(שאין לי )

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה שאת אוהבת את הכיוון!
      אני מניחה שאפשר גם קמח שקדים. ואני מניחה שאפשר גם בלי בכלל, צריך פשוט לנסות.
      קמח קוקוס הוא פשוט יבש כזה וסופח אליו נוזלים, כך שנחמד לעבוד איתו.
      כאשר משתמשים בו משתמשים בכמויות ממש קטנות ממנו במתכון.
      נגיד פה אני משערת שהייתי מוסיפה 1-2 כפיות של קמח קוקוס, אחרת זה יכול לצאת יבש מדיי

      מחק
  3. נשמע מעולה, אבל קופסאות שימורים של סלמון? איפה משיגים את זה?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה קיים בסופרים, אולם מה שיותר חשוב בעיניי זה הקלילות של העניין.
      אפשר להכין, אגב, מכל דג וגם משאריות של דגים מארוחה אחרת. לא צריך בהכרח לקנות במיוחד...

      מחק