את מאיה אני מכירה מהרשת, בעיקר מהקבוצה של התזונה הפליאוליתית בפייסבוק.
אולי אני "מכירה" קצת יותר טוב את אביה, מיקי, שכותב בלוג משובח כבר כמה שנים ומלמד, את כל מי שמעוניין בכך, על נפלאות אורח החיים הזה.
באחד הימים מאיה פרסמה תמונה של הקציצות שהכינה באותו היום ומייד נדלקתי וביקשתי ממנה לבוא להתארח גם פה
כששאלו אותה איך מכינים את הקציצות, זה מה שהיא כתבה:
קופסת שימורים של סלמון, מסננים את המים, מועכים עם ביצה, מלח פלפל וקצת קמח קוקוס ומטגנים בשמן קוקוס. קלי קלותה
פשוט, נכון?
באמת נשמע לי פשוט ולכן חשבתי עליכם, קוראי הבלוג. כדי שיהיה גם לכם פשוט וטעים כזה!
ומאחר ויש שם בתמונה גם צ'יפס קייל, הנה ההסבר להכנתו, כפי שהסבירה לאה (אמא של מאיה):
צ'יפס קייל: תולשת הקייל לגודל אכיל , מפזרת על תבנית אפיה, משקה [בנדיבות] עם שמן זית, מפזרת מלח גס ומעסה [בעדינות] ואז לגריל או לתנור בחום נמוך..
אולי אני "מכירה" קצת יותר טוב את אביה, מיקי, שכותב בלוג משובח כבר כמה שנים ומלמד, את כל מי שמעוניין בכך, על נפלאות אורח החיים הזה.
באחד הימים מאיה פרסמה תמונה של הקציצות שהכינה באותו היום ומייד נדלקתי וביקשתי ממנה לבוא להתארח גם פה
ברור למה נדלקתי, נכון? |
כששאלו אותה איך מכינים את הקציצות, זה מה שהיא כתבה:
קופסת שימורים של סלמון, מסננים את המים, מועכים עם ביצה, מלח פלפל וקצת קמח קוקוס ומטגנים בשמן קוקוס. קלי קלותה
פשוט, נכון?
באמת נשמע לי פשוט ולכן חשבתי עליכם, קוראי הבלוג. כדי שיהיה גם לכם פשוט וטעים כזה!
ומאחר ויש שם בתמונה גם צ'יפס קייל, הנה ההסבר להכנתו, כפי שהסבירה לאה (אמא של מאיה):
צ'יפס קייל: תולשת הקייל לגודל אכיל , מפזרת על תבנית אפיה, משקה [בנדיבות] עם שמן זית, מפזרת מלח גס ומעסה [בעדינות] ואז לגריל או לתנור בחום נמוך..
ומאיה הוסיפה:
כן כל מה שהיא אמרה (תודה אימוש) אפשר גם מלח רגיל וחום רגיל בתנור רק להשגיח מקרוב שלא ישחים מדי.
ואגב אם עושים לקייל מסא׳ג אגרסיבי (רקמות עמוק) במשך כמה דקות קורה קסם והוא הופך מקשיח ומריר לחלקלק רך וטעים ואז אפשר להשתמש בו גם בסלט.
מאיה היא אמא לשלושה קטקטים (4 אם סופרים את המגודל) מתגוררת בויקטוריה קנדה, מאכילה את כולם פליאו כבר 4 שנים והספיקה לשכוח איך נראה רופא - כן, גם שיניים.
ויש לה גם בלוג (יש! אני אוהבת בלוגי מסעות משפחתיים!!!)
ויש לה גם בלוג (יש! אני אוהבת בלוגי מסעות משפחתיים!!!)
וואו, תמיד את מפתיעה !!
השבמחקבאיזה רעיון שפותח את הראש
ואת התיאבון הבריא של כולנו,
וגם בבלוג עסיסי חדש בשבילי
לטייל בין תמונותיו בלילות !
נהדר !
אפשר קמח שקדים במקום קמח קוקוס?(שאין לי )
השבמחקשמחה שאת אוהבת את הכיוון!
מחקאני מניחה שאפשר גם קמח שקדים. ואני מניחה שאפשר גם בלי בכלל, צריך פשוט לנסות.
קמח קוקוס הוא פשוט יבש כזה וסופח אליו נוזלים, כך שנחמד לעבוד איתו.
כאשר משתמשים בו משתמשים בכמויות ממש קטנות ממנו במתכון.
נגיד פה אני משערת שהייתי מוסיפה 1-2 כפיות של קמח קוקוס, אחרת זה יכול לצאת יבש מדיי
נשמע מעולה, אבל קופסאות שימורים של סלמון? איפה משיגים את זה?
השבמחקתודה :)
זה קיים בסופרים, אולם מה שיותר חשוב בעיניי זה הקלילות של העניין.
מחקאפשר להכין, אגב, מכל דג וגם משאריות של דגים מארוחה אחרת. לא צריך בהכרח לקנות במיוחד...