איך שהתחילו הגשמים יצאו אצלנו בשטח שמאחורי הבית מלא מלא נרתיקניות- פטריות אכילות נפלאות
היו כ"כ הרבה שהיינו חייבים להכין מהם כל מיני דברים. חבל לבזבז כזה שפע...
|
יפות, נכון? |
|
תראו איזה גודל! |
|
הכנתי יפה יפה את כל החומרים, בסגנון אהרוני. מהפטריות בספירלה: פלפל צהוב, העלים הירוקים של כרישה אחת, צרור שעועית לוביה קצוצה, שאלוט / בצל קצוץ, 2 שיני שום קצוץ,חופן פטרוזיליה קצוצה, כמה עלי סלק קצוצים (אפשר להחליף במנגולד) |
|
כף נדיבה של שמן קוקוס במחבת מחוממת |
|
להכניס לפי הסדר שנראה לכם הגיוני למחבת תו"כ ערבוב, נגיד: שאלוט, שום, פלפל, עלי סלק, כרישה |
|
ואז פטריות ולוביה ובסוף בסוף את הפטרוזיליה הקצוצה. מתבלים במלח ופלפל מבחינתי |
נותנים להתבשל כעשר דקות, או עד שזה עשוי במידה המקובלת עליכם.
מנה נפלאה!
נראה טוב.. למה שומן קוקוס?
השבמחקכי זהו שמן איכותי ומזין ביותר.
מחקכי הוא שמן רווי, כך שמאד מתאים לחימום (בישול ואפייה) מאחר ושמנים רוויים אינם מתחמצנים ואינם משנים את המבנה שלהם בעקבות החשיפה לחום.
תקרא עליו קצת, הוא מכיל חומצות שומן בעלות שרשראות בינוניות שהן סופר חיוניות למוח ולמערכת העצבים שלנו .
כמובן שחשוב להשתמש בשמן קוקוס איכותי, מכבישה קרה, אורגני ככל הניתן וכזה שיש לו ריח וטעם. זה ממש משמעותי.
אם אין לו ריח וטעם, אזי הוא עבר תהליכים שלא בריאים לנו.
שמן קוקוס טוב גם ישנה את מרקמו בהתאם לטמפרטורה בה הוא מאוחסן. כאשר חם (נדמה לי שמעל 24 מעלות, אולי קצת יותר) הוא הופך נוזלי וכאשר מתקרר הוא הופך מוצק.
חוצמזה, זה טעים ברמות.
תהנה!