"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 21 במרץ 2013

מעשה בשלושה סלקים

באחת הגיחות שלי לחנות הטבע צדו את עיניי סלקים יפייפיים. אולי האחרונים לעונה?
מהרתי לקחת לי שלושה.
אחד קטן ושניים דיי גדולים.

בקלילות הם מצאו את עצמם מעורבים בכמה הכנות שונות.
הקטן נלקח לסלט צבעוני שבעלי הכין

עם עלי ופרחי כובע נזיר ושומר בר שקטף בחוץ ועוד מיני ירוקים

את הגדול בישלתי במים. כאשר היה מוכן סיננתי את המים והשארתי לבעלי את כוס המשקה האהוב עליו, סוג של בורשט



כשהסלק התקרר חתכתי לריבועים, תיבלתי במיץ לימון, מלח ושמן זית והוספתי מעל שמיר קצוץ.
באמת סלק טעים להפליא!



את השלישי פרסתי דק דק במנדולינה וייבשתי במייבש מזון עד שהתקבל צ'יפס סלק טעים ופריך להפליא


מעשה בשלושה סלקים!