"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 24 באפריל 2013

כבד קראמבלי בתנור

אני תמיד מחפשת עוד דרכים להכין כבד, כי אני מודה יש משהו בטעם שלו שעוד לא פשוט לי. ועם זאת אני לגמרי מבינה את החשיבות הגדולה שבאכילתו.
לכן אוכלת כבד אחת ל-10 ימים, שבועיים.

הנה המתכון החדש שניסיתי בלי הבייקון...
מה אומר, רעיון מדליק ביותר!

קמח קוקוס מעורבב עם תבלינים (מלח, פלפל, רוזמרין, פפריקה)


נתחי כבד בקר מעורבבים בתערובת
[אני בטוחה שנתחים של כל דבר אחר גם ישתלבו פה היטב]

עיגולי בצל ושום קצוץ מעל עם שמן קוקוס וקצת מים או נוזל אחר
ויאללה לתנור- 180 מעלות לכ-45 דקות

יצא ממש ממש מגניב!
מנה מעולה, אני מרוצה!