"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 25 באוגוסט 2013

עוד קצת חופש... ארוחות הפוכות

אצלנו בבית בד"כ אוכלים את הארוחה העיקרית בצהריים ובערב ארוחה קלה יותר של ביצים, ירקות ולפעמים גבינות או דגים.
באחד מימי החופש התאים לנו להחליף את הסדר...

אכלנו את הביצים והירקות לצהריים ובערב עמדתי להכין שניצלים






איכשהו ארוחה כזו תמיד משביעה ומספקת והילדים תמיד נהנים ממנה.
היא ממש מתאימה להכנה כשאין הרבה זמן (כי היינו עסוקים במשהו אחר ולא שמנו לב שהזמן עבר...) וכולם ממש רעבים.

אז רגע לפני שנגמר החופש, אפשר קצת להפוך את היוצרות, נכון?