הכל התחיל מזה שהייתי צריכה לפנות את הררי פתיתי הקוקוס שנחתו אצלי בבית.
חלק עברו לצנצנות, אולם אז נגמרו לי הצנצנות הגדולות והחלטתי להכין כדורי קוקוס.
כשהתחלתי לטחון את הקוקוס כמו תמיד הבחנתי שהוא טרי בצורה מיוחדת ושממש בקלות הוא הפך לחמאה ולכן המשכתי עם זה והכנתי 4-5 נגלות של חמאת קוקוס בקומבינציות.
עד היום עצרתי את התהליך באמצע, כי הרגשתי שמעבד המזון שלי מתעייף כבר, מזדקן... מה לא חשבתי עליו ומסתבר שהכל תלוי בטיב הקוקוס! כמו בכל דבר, ככל שחומרי הגלם טריים יותר הם מפיקים מנות ומוצרים ברמות גבוהות יותר.
איזה גילוי מרעיש (וחסכון לא מבוטל!) אני לא צריכה לקנות מעבד מזון חדש (לעת עתה)
ריח הקוקוס במטבח משגע!
ואני בטירוף
איך מכינים חמאת קוקוס?
[כתבתי בעבר, בתוך פוסט אחר. הנה הגיע הרגע לפוסט ראוי יותר על מוצר בסיסי וחיוני כ"כ בעיניי]
מניחים במעבד המזון פתיתי קוקוס (כמה שפחות מעובדים, כמה שפחות עם סוכר וכל מיני עמילנים, כמה שיותר טרי. איך יודעים? קשה לדעת... צריך להבין באנליזות של הקוקוס, או למצוא מישהו שמבין ויכול לעזור לכם לבחור, או למצוא ספק שסומכים עליו שמאפשר שקיפות בעניין הזה. בינינו, זה שווה את המאמץ!).
מתחילים לערבל.
מערבלים עוד ועוד.
בהתחלה זה יתעופף קצת, ואז ייצמד קצת לדפנות. אפשר לעצור ובעזרת מרית (סיליקון עובדות מעולה פה) להוריד מהדפנות.
להמשיך לערבל.
לאט לאט זה יצטמצם לכיוון מטה ויתחיל להיות יותר ויותר נוזלי.
תסתכלו אצל הגר, רואים שם טוב.
כשהכל נוזלי וזורם יש לכם חמאת קוקוס!
צריך להאמין פה, באמת!
בד"כ אני מניחה בצנצנת על השיש ומשתמשת כשצריכה.
זה מתקשה!
אפשר לאכול בכפית, אפשר להכין ממנה רטבים, לשים בשייקים, להשתמש באפייה ועוד (מי שאוכל לחם יכול למרוח ממש כמו חמאה. פתרון טוב לטבעונים!).
הפעם עשיתי כהמלצתה של גיתית וחילקתי למנות אישיות בתבניות סיליקון של שוקולד.
חלק השארתי על השיש כדי לראות תוך כמה זמן הן מתקשות (3-4 שעות בערך).
חלק הכנסתי למקפיא להתקשות מהירה (20-30 דקות). הוצאתי והנחתי בכלי במקרר.
ויש חטיף אנרגיה זמין, טעים ומהיר כאשר יש צורך באנרגיה זמינה ולא רוצים/ צריכים/ יכולים לאכול פחמימות או מתוקים.
זה מגניב לאללה!!!
[חוצמזה באמת הכנתי גם כדורי אנרגיה קוקוס- תמר]
הכנתי גם גירסת צ'יה- קנמון וניל שיצאה סופר מגניבה
אז יאללה, שחקו עם הטעמים והאפשרויות וספרו מה יוצא לכם
חלק עברו לצנצנות, אולם אז נגמרו לי הצנצנות הגדולות והחלטתי להכין כדורי קוקוס.
כשהתחלתי לטחון את הקוקוס כמו תמיד הבחנתי שהוא טרי בצורה מיוחדת ושממש בקלות הוא הפך לחמאה ולכן המשכתי עם זה והכנתי 4-5 נגלות של חמאת קוקוס בקומבינציות.
עד היום עצרתי את התהליך באמצע, כי הרגשתי שמעבד המזון שלי מתעייף כבר, מזדקן... מה לא חשבתי עליו ומסתבר שהכל תלוי בטיב הקוקוס! כמו בכל דבר, ככל שחומרי הגלם טריים יותר הם מפיקים מנות ומוצרים ברמות גבוהות יותר.
איזה גילוי מרעיש (וחסכון לא מבוטל!) אני לא צריכה לקנות מעבד מזון חדש (לעת עתה)
ריח הקוקוס במטבח משגע!
ואני בטירוף
איך מכינים חמאת קוקוס?
[כתבתי בעבר, בתוך פוסט אחר. הנה הגיע הרגע לפוסט ראוי יותר על מוצר בסיסי וחיוני כ"כ בעיניי]
מניחים במעבד המזון פתיתי קוקוס (כמה שפחות מעובדים, כמה שפחות עם סוכר וכל מיני עמילנים, כמה שיותר טרי. איך יודעים? קשה לדעת... צריך להבין באנליזות של הקוקוס, או למצוא מישהו שמבין ויכול לעזור לכם לבחור, או למצוא ספק שסומכים עליו שמאפשר שקיפות בעניין הזה. בינינו, זה שווה את המאמץ!).
מתחילים לערבל.
מערבלים עוד ועוד.
בהתחלה זה יתעופף קצת, ואז ייצמד קצת לדפנות. אפשר לעצור ובעזרת מרית (סיליקון עובדות מעולה פה) להוריד מהדפנות.
להמשיך לערבל.
לאט לאט זה יצטמצם לכיוון מטה ויתחיל להיות יותר ויותר נוזלי.
תסתכלו אצל הגר, רואים שם טוב.
כשהכל נוזלי וזורם יש לכם חמאת קוקוס!
צריך להאמין פה, באמת!
בד"כ אני מניחה בצנצנת על השיש ומשתמשת כשצריכה.
זה מתקשה!
אפשר לאכול בכפית, אפשר להכין ממנה רטבים, לשים בשייקים, להשתמש באפייה ועוד (מי שאוכל לחם יכול למרוח ממש כמו חמאה. פתרון טוב לטבעונים!).
הפעם עשיתי כהמלצתה של גיתית וחילקתי למנות אישיות בתבניות סיליקון של שוקולד.
חלק השארתי על השיש כדי לראות תוך כמה זמן הן מתקשות (3-4 שעות בערך).
חלק הכנסתי למקפיא להתקשות מהירה (20-30 דקות). הוצאתי והנחתי בכלי במקרר.
ויש חטיף אנרגיה זמין, טעים ומהיר כאשר יש צורך באנרגיה זמינה ולא רוצים/ צריכים/ יכולים לאכול פחמימות או מתוקים.
זה מגניב לאללה!!!
[חוצמזה באמת הכנתי גם כדורי אנרגיה קוקוס- תמר]
הכנתי גם גירסת צ'יה- קנמון וניל שיצאה סופר מגניבה
אז יאללה, שחקו עם הטעמים והאפשרויות וספרו מה יוצא לכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה