"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

עוף בתנור ברוטב תפוז- קוקוס

עוף בתנור זה דיי קלאסי, נכון?
כמה ירקות, עוף שלם וזהו... לתנור
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP ולדפ"מ SCD להשתמש בירקות מתאימים ***





מה שמשתנה בכל פעם, אצלי לפחות, זה הרוטב.

הפעם הלכתי על רוטב תפוזי- קוקוסי:
מיץ מתפוז אחד
1 כפית שמן קוקוס (לא נראה לי שצריך יותר מזה, כי העוף עצמו יגיר שומן)
מלח, פלפל, אבקת שום (הרבה!)
1 כף חומץ בלסמי *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP ולדפ"מ SCD אפשר לוותר ***






מה הרוטב האהוב עליכם לעוף?