"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 10 בינואר 2014

מרציפן לשבת

זה באמת משהו קטן כזה וחמוד
לא מצריך המון עבודה, רק קצת עיבוד

ממליצה לאכול במנות קטנות
כדי שהתענוגות לא יהפכו להאשמות

באופן מפתיע הילדים אהבו
ועוד ועוד ביקשו וביקשו
[מישהו היה צריך לעצור אותם...]












חומרים

כוס שקדים טחונים/ קמח שקדים
2 כפות דבש/ סילאן/ מייפל
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

זו השיטה הפשוטה, יש מורכבות ממנה.
בשבילי זה היה מעולה!
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים יחדיו למשך כמה דקות, עד שנוצרת עיסה אחידה.
אם יש צורך לשדל אותה בעזרת מרית בצדדים, עשו זאת.

כשהכל התחבר לו אפשר להניח על נייר אפייה בתבנית ולגלגל ליחידה אחת. במקום ללוש פשוט, כי זה דיי דביק.
טוב, אפשר גם ללוש אם רוצים.
מכניסים למקרר לגיבוש כללי ואח"כ אפשר לקרוץ חתיכות ולגלגל לעיגולים קטנים, או לחתוך לריבועים קטנים.
קטן, זו המידה הנכונה פה בעיניי, כי הם ממש מרוכזים- בטעמים ובערכים.

שבת נעימה!