"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 21 בינואר 2014

סלט שומר וזרעים

משהו קצר שהכנתי פעם מזמן.
הכנתי ושכחתי כמובן...
עד שנזכרתי שוב...

חומרים

2 שומרים בינוניים, או אחד ענק (ראיתי כאלה, בגלל זה כותבת)
1-2 בצלים ירוקים
זרעי: חרדל, כמון, שומשום שחור (אפשר לגוון ולהוסיף, למשל: שומשום בצבעים אחרים, כוסברה, שומר ועוד)
שמן זית
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

מחממים מחבת, בלי שמן, וקולים עליה את תערובת הזרעים.
עד שהם מתחילים להתפצפץ והארומה שלהם משתחררת.
תו"כ קלייה מנענעים את המחבת כל הזמן, במשך כמה דקות, כדי שהזרעים לא יישרפו.
מניחים בכלי בצד, שיתקררו מעט וינוחו


אחרי שהתקררו מוסיפים את שמן הזית, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים קלות



קוצצים את השומר והבצל הירוק דק דק. אפשר במעבד מזון


מניחים בקערה ויוצקים מעל את תערובת התבלינים והשמן.
מערבבים היטב


מתקבל סלט ארומתי וקראנצ'י מאד.
הסלט הזה יכול ליהנות מ"עמידה" של זמן מה ואפשר גם לאכול אותו מיד