"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 5 בינואר 2014

תבשיל דלעת ומנגולד

את התבשיל הזה הכנתי בסיר אחד, אולם אז הבנתי שהוא קטן לי מדיי, כי היה לי ים מנגולד...


הפרדתי את החלקים הלבנים מהירוקים.
את הירוקים שמתי בכלי עם מים רותחים לחליטה של כ-10 דקות.
הוצאתי, סיננתי והנחתי בצד.

חומרים

חבילת מנגולד, מטופלת כפי שרשמתי מעל
4-5 שיני שום
חבילת סלרי עלים
פיסת דלעת
מלח, שמן זית/ קוקוס

אופן ההכנה

כאמור, בתחילה הכנתי בסיר אחד ואז נזכרתי בסיר GCC שלי והוצאתי אותו, כי הוא מושלם לתבשיל שכזה.
חותכים את גבעולי הסלרי ומפרידים מהעלים.
פורסים שום, חותכים דלעת לריבועים קטנים יחסית.

אני טיגנתי בתחילה את השום והחלק הלבן של המנגולד בסיר עם שמן קוקוס ואז העברתי לסיר ה GCC



הוספתי את גבעולי הסלרי הקצוצים, את פיסות הדלעת ואת עלי המנגולד החלוטים והחתוכים.
נתתי להכל להתבשל בסיר, לפי ההוראות (סגרתי את המכסה וחיכיתי שהמחוג יגיע לכחול- ירוק, הקטנתי את האש לעוד מספר דקות וכיביתי).
אחרי כמה דקות פתחתי, הוספתי מלח ואת עלי הסלרי הקצוצים ובדקתי תיבול




בתאבון!