"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 8 באפריל 2014

לימונים כבושים

שוב, כמו בשנה שעברה, הצטברו הלימונים על העץ המדהים.
שוב הכנתי לימונים כבושים, כמו בשנה שעברה באופן דיי דומה...




זה היה כבר קצת לפני פורים והשנה החלטתי לתת לימונים כבושים כמשלוח מנות.
נראה לי שזו תחילתה של מסורת נחמדה עבורי



המטבח מתמלא ניחוח לימוני חזק



וגם בבלאגן לימוני




מלח, פלפל שחור ופפריקה מתערבבים להם ביחד
***לפרוטוקול האוטואימוני עם תבלינים "כשרים" ***



הצנצנות מתמלאות להן בטעם וצבע ונשארות לעמוד על השיש למשך 2-3 שבועות






בסוף הכנתי סלט לארוחת ערב בקערה הלימונית, עם שאריות המיץ והתבלינים שהשתמשתי בהם לכבישה