"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 6 ביולי 2014

קציצות עם קטשופ- מיונז- חרדל

איך לא חשבתי על זה קודם...
לפעמים אוהבים פה לטבול קציצות בקטשופ- מיונז. הפעם החלטתי להכניס את כל זה פנימה אל הקציצות, ביחד עם חרדל

חומרים

1 ק"ג בשר טחון (אני השתמשתי בתערובת של בקר ולב טחונים)
2-3 כפות קטשופ (בלי חומרים משמרים כמובן. אפשר גם רסק עגבניות אני מניחה. גם את זה יצא לי להכין פעם לבד)
2-3 כפות מיונז (בד"כ אין לי קנוי, נשאר לי ממשהו אחר. אחרת הייתי מכינה בעצמי)
2-3 כפות חרדל (עוד לא יצא לי להכין לבד בבית, על אף שזה בתכנון... הייתי מנסה את המתכון הזה של אורי ידידי)
מלח, פלפל, אבקת שום- לפי הטעם (כן, אפשר כמובן גם שום טרי. הייתי ב mode מהיר)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה (עדיף בלי כל מיני חומרים. פשוט, טבעי, או רב פעמי).
בקערה מערבבים את הבשר עם הקטשופ, מיונז, חרדל, ותבלינים ומערבבים היטב בידיים. דקה שתיים של ערבוב ממש טוב כזה.
יוצרים קציצות, מניחים בתבנית ומשגרים לתנור לכ-11 דקות



הקציצות יוצאות רכות וטעימות ביותר.
קצרתי מחמאות אפילו מבני השני שהוא בהחלט לא אוהב כל דבר, רק דברים מסויימים. לא הפסיק להלל ולשבח ותאמינו לי, רק בשביל זה היה לי שווה לעלות על ההברקה הזו



"הכל לכדי תמונה אימפרסיוניסטית..."