"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 22 בנובמבר 2015

ירקות בתנור עם שאריות ציר ושומן

אני נוהגת להשתמש שוב בשומן שנותר לי מאפיית בשר/ עוף/ נקניקיות וכו'.
ביומיום אני אוגרת אותו בכלי במקרר



ובכל פעם שצריכה לוקחת לי כמה כפיות/ כפות.
לתבשיל, מרק, ירקות בתנור...

הפעם, אחרי שהכנתי נקניקיות בתנור (אמיתיות, בלי כל מיני חומרים. רק בשר ותבלינים) נשארו נוזלים שומניים למיניהם. הוספתי להם קצת ציר וגם ירקות.
כרובית, שומר ובצל התערבבו עם טעמי השאריות (זה גם היה כבר מתובל, בגלל הנקניקיות...).
נכנסו לתנור לכשעה, עד שהיו מוכנים ו....זהו, מי צריך יותר מזה?
אפילו כארוחה בפני עצמם הם עומדים, בלי נתח בשרי/ דגי לידם.
תלוי במידת הרעב, כמובן

כרובית, שומר ובצל- תבנית לבנה
אפשר בכל צבע וצורה גם