"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 16 בפברואר 2016

חמאת תות- גירסת הקוקוס וגירסת החמאה

נסיון חמוד שעשיתי כדי לשמר את כמויות התותים שהבאנו איתנו בשבת מהקטיף העצמי ב"תות ברנע".
אז נכון שטוחנים פה תותים כאילו אין מחר (יש לי ילד שיכול לחיות על תותים, מאז שהוא פיצקלע הוא ככה), אולם דגדג לי לנסות משהו קצת אחר.
אז ניסיתי

מימין עם חמאת קוקוס
משמאל עם חמאה וקצת תמרים, אחרת זה דיי חמצמץ

את גירסת הקוקוס הכנתי כפי שאני מכינה כדורי קוקוס תמרים- טחנתי קוקוס לחמאה והוספתי תותים ובסוף שיטחתי בתבנית ונתתי לזה להתקשות לגמרי (אפשר מהר יותר במקרר).
אח"כ חתכתי לקוביות קטנות.

בגירסת החמאה טחנתי תותים עם חמאה, אולם זה לא יצא מספיק מתקתק, אז הוספתי קצת תמרים. זה עזר.
קצת קשה לאכול את זה כמו שזה. זה גם לא יציב כמו חמאת הקוקוס, אלא רך יותר, אז אני שומרת במקרר. מתאים לשילוב בשייקים, לרטבים למיניהם ומתארת לעצמי שילך טוב על לחם/ פנקייק ובעוגות.

נסיון מעניין