"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 11 במאי 2016

סלט בצל עם סומק

אני יודעת, אוטוטו כולם חוגגים עם בשרים- על האש, מנגל, פארקים וכל זה...
והבלוג הזה הרי חובב בשר ידוע, אז למה אני מתעכבת על סלט בצל בכלל?
פשוט כי עוד אין לי כזה בבלוג! וכי צריך דברים שילוו את הבשר, לא?
שפע סלטים, מהרבה ירקות מגוונים ישביעו ויזינו אותנו.

וכבר כמה ימים שבא לי על סלט בצל עם סומק.
אז הנה ההזדמנות שלי!

חומרים

כמה בצלים שתרצו
חופן פטרוזיליה
מיץ לימון סחוט ל 1/2-1 לימון, לטעמכם
שמן זית
מלח, פלפל
כף סומק איכותי
אופציונלי: כפית עלי מורינגה טחונים

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לרצועות, קוצצים את הפטרוזיליה ומניחים ביחד בקערה.
מערבבים עם מיץ הלימון, שמן הזית, מלח, פלפל, המורינגה והסומק.
מניחים במקרר לכמה שעות לפני ההגשה לשיפור הטעמים


צבעוני ויפה כל כך!