"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 30 ביוני 2016

סדרת המשמשים- קציצות בשר עם משמשים

טוב, לקציצות הייתי חייבת להכניס משמשים, לא?
אני הרי משוגעת על קציצות, אז מן הראוי...
לקחתי את הקציצות הבסיסיות שלי והוספתי להן משמשים טריים, פיסטוקים וקצת יותר קנמון מכרגיל. אה, וגם והרבה פטרוזיליה 

חומרים

2 ק"ג בקר טחון מעורב (טלה+ עגל ולב בקר)
2 בצלים בינוניים
חבילת פטרוזיליה
פיסת ג'ינג'ר
גזר
8 משמשים טריים מגולענים
חופן פיסטוקים טבעיים קלופים
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום, קנמון (1/2-1 כפית)

אופן ההכנה

במעבד מזון ערבלתי היטב את כל החומרים מלבד הבשר



ובקערה ערבבתי עם הבשר היטב, בידיים. לישה של כמה דקות טובות.
ואז נתתי לתערובת לנוח מעט



בינתיים הכנתי רוטב עגבניות בסיסי וחיממתי תנור (טוב, בתכלס הכנתי עוד כמה דברים תו"כ, אבל זה כבר לפוסט אחר).

אחרי כשעה הבאתי שוב את הרוטב לרתיחה וזרקתי אליו את קציצות הבשר, דחוסות היטב בסיר.
הן התבשלו בו 20-30 דקות עד שהיו מוכנות



את מה שנשאר קצקצתי לתנור. 
15 דקות והן מוכנות!