"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 3 ביולי 2016

סדרת המשמשים- עוגת משמשים קייצית ללא קמח

הפעם משהו מתוק, כי בכ"ז משמשים...

עוגת משמשים ללא קמח וגלוטן

זה דומה לעוגות בחושות אחרות, ובכ"ז קצת שונה... כי זו לא עוגת בננות או תפוחים או דלעת. זו עוגת משמשים!

חומרים

10 משמשים ללא הגלעינים
5 תמרים כנ"ל
1-2 כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
2 ביצים
1-2 כפות דבש
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית סודה לשתייה- או- אבקת אפייה ללא אלומיניום
קמצוץ מלח
אופציונלי: כף קמח קוקוס 
אופציונלי: 2-3 משמשים מיובשים קצוצים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון מערבלים לתערובת חלקה את התמרים, המשמשים, השמן, הדבש ותמצית הוניל.
מוסיפים גם את הביצים לערבול



בקערה מערבבים היטב את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה/ סודה לשתייה והמלח ואז מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבלים לקבלת תערובת חלקה.
אם רוצים להוסיף את המשמשים המיובשים מוסיפים אותם ומערבבים ביד היטב, או בפולסים במעבד המזון.
שופכים לתבנית ואופים בתנור למשך  30-40 דקות



עד שקיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא יבש ונקי.
מוציאים, מצננים מעט ואוכלים בהנאה!
העוגה טעימה ויציבה יותר אחרי שהתקררה היטב, אפשר גם לצנן ממש במקרר ולאכול ביום שאחרי- לבחירתכם!



העוגה אינה מאד מתוקה ויש לה את החמצמצות הטעימה של המשמשים.
אם מעוניינים בטעם מתוק וחזק יותר אפשר להוסיף עוד ממתיק לטעמכם, להוסיף עוד תמרים או להחליף חלק מהמשמשים בפרי מתוק יותר כמו בננה, למשל.