"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 27 בספטמבר 2016

בטטה בטחינה בתנור

במסגרת שיתוף המתכונים שלכם! משתפת במנה שאורית גיסתי הכינה.
היא שלחה לי את התמונות האלה אחרי ההרצאה שקיימתי אצלה בבית בתחילת החודש 


בטטה עם טחינה גולמית ותבלינים
נכנסה לתנור

ויצאה עם רוטב טעים!

היא הזכירה לי שלפני שנים הייתי מכינה את זה.
ואחרי סיעור מוחות ופנטזיות קל סיכמנו שצריך לנסות את זה עם כרובית ודלורית גם!

נסו זאת או עם טחינה גולמית, או עם טחינה מדוללת במים ממש כמו מטבל טחינה- עם לימון, שום, תבלינים, פטרוזיליה.
גם יצא מעולה!