אסאדו הוא נתח טעים, עתיר שומן ומשביע.
קל להכין אותו בתנור, בבישול ארוך בשיטת "שגר ושכח" האהובה עליי כל כך.
יש פה בבלוג שלל מתכוני אסאדו, מה אכפת לנו שיהיה עוד אחד?
ממש פשוט גם...
מתאים מאד לארוחות חג, שבת ולארוחות עתירות משתתפים. אם כי גם לארוחות בייתיות, בהן מכניסים בבוקר סיר לתנור כדי שיהיה מוכן בצהריים (או בצהריים עבור הערב).
מחממים תנור למקסימום- אצלי זה 250 מעלות.
חותכים הרבה בצלים ומניחים בתחתית סיר ברזל המתאים לבישול בתנור.
מעליו מניחים נתחי אסאדו ואפשר להוסיף נתחים נוספים, לפי הצורך ומספר הסועדים- אוסובוקו גם הולך, נתחי בשר לגולש, חזה בקר ועוד (תכלס, אם היו לי הייתי מוסיפה גם כמה שוקי עוף... בפעם הבאה!).
מעסים את הבשר בתערובת תבלינים לטעמכם- אני השתמשתי בתערובת של: מלח גס, פלפל שחור גרוס, שום גבישי, פפריקה מעושנת, כורכום ומעט קינמון עם שמן קוקוס ומעט סילאן (זה לא יצא מתוק)
אחרי 20-30 דקות בהן התנור עובד בחום גבוה מורידים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 4-5 שעות.
הבשר יוצא נ-פ-לא!!!
קל להכין אותו בתנור, בבישול ארוך בשיטת "שגר ושכח" האהובה עליי כל כך.
יש פה בבלוג שלל מתכוני אסאדו, מה אכפת לנו שיהיה עוד אחד?
ממש פשוט גם...
מתאים מאד לארוחות חג, שבת ולארוחות עתירות משתתפים. אם כי גם לארוחות בייתיות, בהן מכניסים בבוקר סיר לתנור כדי שיהיה מוכן בצהריים (או בצהריים עבור הערב).
מחממים תנור למקסימום- אצלי זה 250 מעלות.
חותכים הרבה בצלים ומניחים בתחתית סיר ברזל המתאים לבישול בתנור.
מעליו מניחים נתחי אסאדו ואפשר להוסיף נתחים נוספים, לפי הצורך ומספר הסועדים- אוסובוקו גם הולך, נתחי בשר לגולש, חזה בקר ועוד (תכלס, אם היו לי הייתי מוסיפה גם כמה שוקי עוף... בפעם הבאה!).
מעסים את הבשר בתערובת תבלינים לטעמכם- אני השתמשתי בתערובת של: מלח גס, פלפל שחור גרוס, שום גבישי, פפריקה מעושנת, כורכום ומעט קינמון עם שמן קוקוס ומעט סילאן (זה לא יצא מתוק)
אחרי 20-30 דקות בהן התנור עובד בחום גבוה מורידים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 4-5 שעות.
הבשר יוצא נ-פ-לא!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה