אז לא נורא אם לא עמדתי בקצב השנה ולא פרסמתי את המתכון הזה במהלך חג החנוכה, נכון?
מקסימום תכינו היום, או בעוד שבוע או חודשיים. או בחנוכה הבא.
המתכון הזה פשוט יצטרף לשלל מתכוני הלביבות שיש אצלי בבלוג, כי כל פעם צריך לגוון עוד קצת.
[הכנתי בחג גם את גביניות הכרובית האהובות עליי. קצת התפרקו, כי נסעו כווווול הדרך לת"א. לא נורא.
רק מזכירה אותן]
חומרים
2 גזרים בינוניים
בצל בינוני- גדול
תפו"א קטן
כמה שיני שום (הרבה לטעמי)
3 ביצים
מלח, פלפל
אפשר קצת שמן זית
שמן קוקוס לטיגון
אפשר להוסיף מעט קמח טפיוקה אם רוצים (ניסיתי עם ובלי והתוצאה דיי דומה)
אפשר גם להוסיף תבלינים, עלים ירוקים למיניהם, להחליף את הירקות
אופן ההכנה
במעבד מזון מרסקים את כל הירקות והתבלינים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב
מחממים מחבת עם כפית שמן קוקוס ומתחילים להניח כפות גדושות מהתערובת על המחבת, לפי יכולתו להכיל.
אחרי 2-3 דקות הופכים לצד השני. בודקים עם הכף אם כבר מתאים להפוך. אם הלביבה משתחררת בקלות ו"רוקדת" במחבת ואם הכף נכנסת תחתיה בקלות. אם החלק התחתון לא נשרף. אפשר לשחק עם גובה האש
מטגנים עוד כמה דקות גם מהצד השני ומוציאים לצלחת.
חוזרים על התהליך עד שכל התערובת נגמרת.
זה יכול לקחת זמן.
אפשר תו"כ להכין דברים נוספים- סלט כלשהו, מטבל ללביבות (ממליצה בחום על המיונש, הולך נפלא עם הלביבות הללו) ועוד
ארוחה מהנה
חגים משמחים
רק בריאות
לביבות גזר, מיונש, אבוקדו ופטריות בתנור עם שמן זית ותבלינים ארוחה ליומיום , לחג או לאירוח- תבחרו לכם |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה