הכל התחיל מזה שהיה לי נתח של back ribs בפריזר (לא בטוחה איך אומרים את זה בעברית...)
ומאחר ואף פעם לא הכנתי כזה בעבר, נעזרתי בחברים גוגל ויוטיוב שהדגימו לי שלל אפשרויות של הכנת הצלעות בתנור .
אחרי צפייה קלה הבנתי כבר מה אני מתכוונת לעשות וניגשתי למלאכה.
הכנתי תערובת תבלינים שתשמש כבסיס לעיסוי הצלעות
והעצמות?
אותן אני שומרת בפריזר להכנת ציר בהמשך, אולי כשיתקרר קצת
ומאחר ואף פעם לא הכנתי כזה בעבר, נעזרתי בחברים גוגל ויוטיוב שהדגימו לי שלל אפשרויות של הכנת הצלעות בתנור .
אחרי צפייה קלה הבנתי כבר מה אני מתכוונת לעשות וניגשתי למלאכה.
הכנתי תערובת תבלינים שתשמש כבסיס לעיסוי הצלעות
![]() |
מלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה מעושנת ומעט פפריקה חריפה, סוכר קוקוס |
![]() |
בזמן שהתנור התחמם ל-130 מעלות זריתי את תערובת התבלינים על הצלעות שחתכתי ועיסיתי אותן בעדינות כך שהתבלינים נכנסו לכל פינה הנחתי אותן עם העצם כלפי מעלה והכנסתי לתנור לכשעתיים בחום הזה |
![]() |
כשהן יצאו, הגברתי את החום בתנור ל-180 מעלות, מזגתי את הנוזל שהצטבר בתבנית לכלי ושמרתי לשימוש מאוחר יותר והתארגנתי עם רוטב הברביקיו והמברשת. הפעם היה לי רוטב ברביקיו מוכן שקיבלתי. על בסיס עגבניות, יין, בצל ותבלינים. יש המון מתכונים ברשת וקל ממש להכין רוטב כזה לבד. בפעם הבאה... |
![]() |
משחתי את הצלעות ברוטב הברביקיו בנדיבות רבה הכנסתי לתנור בחום של 180 מעלות לעוד כ-5-10 דקות הוצאתי וחזרתי על הפעולה אחרי הפיכת הצלעות לצידן השני לפרק זמן דומה |
![]() |
כשהצלעות יצאו מהתנור הן היו מוכנות לאכילה חמות, מבעבעות, מתקתקות חריפות תענוג לנשנש חם או קר (ואם נשארה אחת כשארית, הבשר שלה יוכל להכנס לתבשיל של יום המחרת בשמחה) |
אותן אני שומרת בפריזר להכנת ציר בהמשך, אולי כשיתקרר קצת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה