"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 13 ביוני 2019

תבשיל של נקניקיות עם אפונה וגזר

אני תמיד משתדלת לנצל שאריות מארוחות קודמות ולהפוך אותן למשהו אחר.
גם כי בד"כ מדובר בחומר גלם מעולה, שנשאר ממנו משהו. אולי לא כמות גדולה בהכרח.

גם כי לא תמיד ירצו לאכול את מה שנשאר בצורתו הנוכחית.
גם כי זה מוציא ממני יצירתיות וספונטניות שאני מאד אוהבת. בד"כ אפילו אני לא יודעת מה יצא וזה נובע ממני תו"כ ההכנה והבישול.

הפעם נשארו לי נקניקיות (אמיתיות, 100% בשר).

התחלתי מלטגן הרבה בצל בשמן קוקוס.
הוספתי קוביות גזר ותבלינים: מלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה מעושנת.

ואז היה חסר לי קצת צבע, אז הוצאתי קצת אפונה קפואה והכנסתי למחבת.
נתתי להכל להתערבב ביחד למשך זמן מה. אחרי בעבוע ורתיחה הנמכתי את האש והנחתי מכסה לבישול של כ-10 דקות.

בינתיים חתכתי את הנקניקיות לעיגולים קטנים והוספתי עוד נתחי בשר שנשארו מהצלע האחרונה.
את כל אלה הוספתי למחבת, ערבבתי היטב ונתתי לכל זה להתבשל ביחד למשך כ 5-10 דקות.




בסוף התווספה לה גם פטרוזיליה קצוצה.

ביחד עם אורז/ אטריות אורז או ככה כמו שזה- ארוחה נהדרת!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה