אורז חדש הגיע לארץ. מויאטנם.
מספרים עליו שהוא מגודל באזור נקי מכימיקלים, מושקה במים טובים ועם מינונים מזעריים של ארסן (רעלן שנמצא בהרבה מיני אורז ברחבי העולם. בגלל האדמות המכילות אותו ואופיו המיוחד של גידול האורז שתורם להשקעת הארסן בגרגירים).
קבלתי את 3 הסוגים שעשו עלייה להתנסות: אורז לבן יסמין, אורז מלא ואורז אדום
את האורז הלבן הכנתי מיד, כי זה מאכל מאד בסיסי אצלנו בבית.
כולם מאד אהבו. על אף שאני תמיד מכינה אורז בסמטי, האורז היסמיני הוא קצת יותר סטיקי- משהו שמאד מחבבים אצלי בבית.
אז הוא נגמר דיי מהר, נאכל בהתלהבות ולא ממש היה לי מה לצלם ולספר עליו יותר מדיי.
פשוט טעים.
הבא בתור היה האורז האדום, שאנחנו מאד מחבבים עוד מתקופות טיולינו בצפון תאילנד. שם הוא מזון בסיסי ונפוץ.
אחרי שסיר אחד כמעט חוסל ע"י חבורת מתבגרים שהתארחה פה, השתמשתי בשארית שנותרה במקרר כדי להכין סלט אורז מהמם וקייצי.
האורז האדום ממש מתאים להיות בסיס שכזה. גם כי הוא פחות סטיקי (דביק) וגם כי הוא נהדר גם קר וסופח אליו בקלות עוד טעמים ומרקמים
חומרים
1 כוס אורז אדום מבושל
כמה סלקים צהובים מבושלים חתוכים (אפשר גם סלק רגיל)
גוש גבינה בולגרית/ פטה מפוררת
חופן אגוזי פקאן חצויים/ שבורים
חופן צנוברים
חצי חבילה של עלי רוקט קצוצים
לרוטב: 2 כפות שמן זית, כפית חומץ בלסמי, מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב.
מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
יוצקים מעליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות.
מומלץ לאכול קר.
תוספות אפשריות: תאנים קצוצות, ענבים אדומים, נתחי עוף/ בשר מוקפצים, עגבניות מיובשות, בזיליקום ועוד כיד הדמיון.
הסלט מתאים מאד גם לחג השבועות המתקרב אלינו!
מספרים עליו שהוא מגודל באזור נקי מכימיקלים, מושקה במים טובים ועם מינונים מזעריים של ארסן (רעלן שנמצא בהרבה מיני אורז ברחבי העולם. בגלל האדמות המכילות אותו ואופיו המיוחד של גידול האורז שתורם להשקעת הארסן בגרגירים).
קבלתי את 3 הסוגים שעשו עלייה להתנסות: אורז לבן יסמין, אורז מלא ואורז אדום
את האורז הלבן הכנתי מיד, כי זה מאכל מאד בסיסי אצלנו בבית.
כולם מאד אהבו. על אף שאני תמיד מכינה אורז בסמטי, האורז היסמיני הוא קצת יותר סטיקי- משהו שמאד מחבבים אצלי בבית.
אז הוא נגמר דיי מהר, נאכל בהתלהבות ולא ממש היה לי מה לצלם ולספר עליו יותר מדיי.
פשוט טעים.
הבא בתור היה האורז האדום, שאנחנו מאד מחבבים עוד מתקופות טיולינו בצפון תאילנד. שם הוא מזון בסיסי ונפוץ.
אחרי שסיר אחד כמעט חוסל ע"י חבורת מתבגרים שהתארחה פה, השתמשתי בשארית שנותרה במקרר כדי להכין סלט אורז מהמם וקייצי.
האורז האדום ממש מתאים להיות בסיס שכזה. גם כי הוא פחות סטיקי (דביק) וגם כי הוא נהדר גם קר וסופח אליו בקלות עוד טעמים ומרקמים
![]() |
אורז אדום קר בושל בכמות כפולה של מים ביחד עם מלח, אבקת שום ושמן קוקוס |
![]() |
סלקים צהובים קטנים שבושלו בסיר עם מים ונחתכו לקוביות |
![]() |
בקערה מניחים את האורז, את הסלקים החתוכים וגם: גבינה בולגרית מפוררת, עלי רוקט חרפרפים, אגוזי פקאן וצנוברים |
![]() |
מערבבים ביחד את הכל עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומעט אבקת שום |
חומרים
1 כוס אורז אדום מבושל
כמה סלקים צהובים מבושלים חתוכים (אפשר גם סלק רגיל)
גוש גבינה בולגרית/ פטה מפוררת
חופן אגוזי פקאן חצויים/ שבורים
חופן צנוברים
חצי חבילה של עלי רוקט קצוצים
לרוטב: 2 כפות שמן זית, כפית חומץ בלסמי, מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב.
מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
יוצקים מעליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות.
מומלץ לאכול קר.
תוספות אפשריות: תאנים קצוצות, ענבים אדומים, נתחי עוף/ בשר מוקפצים, עגבניות מיובשות, בזיליקום ועוד כיד הדמיון.
הסלט מתאים מאד גם לחג השבועות המתקרב אלינו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה