לפני המווווון זמן קיבלתי קדירת כבישה כזו להתנסות
מי שעוקב אחריי יודע שאני אוהבת לכבוש ירקות, מאמינה בפרויביוטיקה הטבעית מהמזון שלנו ופחות בזו שמגיעה מכדורים ואבקות (אם כי לפעמים אפשר להיעזר בכאלה למשך זמן מה, עד שנכנסים לענייני התססה וכבישה בעצמכם).
מתוך פוסט שכתבתי בעבר בנושא (תכלס, יש כמה כאלה, חפשו):
"חיידקים פרוביוטיים חיוניים לקיום שלנו ואנחנו רוצים לוודא שהמעיים שלנו מכילים מגוון רחב של חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, כאלה שמסוגלים לחיות איתנו בדו קיום ולעזור לנו בתיפקוד היומיומי. בייצור רכיבי מזון, בפירוק רכיבי מזון והכנתם לספיגה טובה יותר עבורנו בגוף, בשמירה על שלמות השכבות הפנימיות של מערכת העיכול שלנו, בהתמודדות עם אתגרים שמביאים איתם חיידקים פתוגניים למיניהם, פטריות, הזיהום הסביבתי ועוד ועוד.
בתהליכים של התססה טבעית, ללא חומרים משמרים, חומץ, סוכר ועוד מתפתחים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים. ואנחנו יכולים ליהנות מזה.
אבל... להרבה אנשים זה נחווה כמשהו מאד מסובך להכנה, קשה, דורש זמן, מחייב ידע ונסיון.
ואני רוצה לומר לכם שזה לא נכון!"
לקח לי הרבה זמן להצליח להוציא אותה מהמדף עליו ישבה ולהפוך אותה לפעילה.
למה?
כי השיש שלי עמוס בדברים, כי זה לוקח הרבה זמן ויעמיס עליו עוד יותר, כי ממילא אני כובשת בצנצנות זכוכית ונהנית מזה ועוד שלל תירוצים ביני לביני.
בסוף עשיתי זאת!
חתכתי 2 סוגי כרוב ועקבתי אחרי ההוראות להכנת הכרוב באתר (עצלנית, כבר אמרתי?)
ונתתי לכל זה לעמוד על השיש הממילא עמוס שלי במשך 1-2 חודשים, כבר לא ממש זוכרת...
יצא מגניב נכון?
מסקנותיי הפרטיות בלבד:
קדירה שמתאימה גם לכובשים וגם לאלה שעוד לא התנסו בכך לפני כן.
היא ממש נוחה ולא מצריכה שום התעסקות. רק להניח במקום לא חם או חשוף לשמש.
הכרוב יוצא משגע! אין ספק שזו דרך מגניבה להכניס עוד פרוביוטיקה טבעית לגוף שלנו באופן קבוע.
זו בהחלט יכולה להיות מתנה מגניבה!
אפשר לראות את האבק שיש עליה טוב, אני במדבר, זה לא חוכמה... אבק יש פה כל הזמן |
מתוך פוסט שכתבתי בעבר בנושא (תכלס, יש כמה כאלה, חפשו):
"חיידקים פרוביוטיים חיוניים לקיום שלנו ואנחנו רוצים לוודא שהמעיים שלנו מכילים מגוון רחב של חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, כאלה שמסוגלים לחיות איתנו בדו קיום ולעזור לנו בתיפקוד היומיומי. בייצור רכיבי מזון, בפירוק רכיבי מזון והכנתם לספיגה טובה יותר עבורנו בגוף, בשמירה על שלמות השכבות הפנימיות של מערכת העיכול שלנו, בהתמודדות עם אתגרים שמביאים איתם חיידקים פתוגניים למיניהם, פטריות, הזיהום הסביבתי ועוד ועוד.
בתהליכים של התססה טבעית, ללא חומרים משמרים, חומץ, סוכר ועוד מתפתחים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים. ואנחנו יכולים ליהנות מזה.
אבל... להרבה אנשים זה נחווה כמשהו מאד מסובך להכנה, קשה, דורש זמן, מחייב ידע ונסיון.
ואני רוצה לומר לכם שזה לא נכון!"
לקח לי הרבה זמן להצליח להוציא אותה מהמדף עליו ישבה ולהפוך אותה לפעילה.
למה?
כי השיש שלי עמוס בדברים, כי זה לוקח הרבה זמן ויעמיס עליו עוד יותר, כי ממילא אני כובשת בצנצנות זכוכית ונהנית מזה ועוד שלל תירוצים ביני לביני.
בסוף עשיתי זאת!
חתכתי 2 סוגי כרוב ועקבתי אחרי ההוראות להכנת הכרוב באתר (עצלנית, כבר אמרתי?)
אוהבת את התמונה הזו! |
ונתתי לכל זה לעמוד על השיש הממילא עמוס שלי במשך 1-2 חודשים, כבר לא ממש זוכרת...
כרוב כבוש בקדירת כבישה! |
מסקנותיי הפרטיות בלבד:
קדירה שמתאימה גם לכובשים וגם לאלה שעוד לא התנסו בכך לפני כן.
היא ממש נוחה ולא מצריכה שום התעסקות. רק להניח במקום לא חם או חשוף לשמש.
הכרוב יוצא משגע! אין ספק שזו דרך מגניבה להכניס עוד פרוביוטיקה טבעית לגוף שלנו באופן קבוע.
זו בהחלט יכולה להיות מתנה מגניבה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה