יש חווה לידינו שמגדלים בה ירקות אורגניים- משק גליקסברג.
יש להם את הברוקולי הכי טעים בארץ!
בחיי.
בתקופה האחרונה אני מכינה ברוקולי ככה בדיוק
חומרים
1-2 ראשי ברוקולי (או כמה שתרצו)
2 כפות שמן קוקוס
מלח, אבקת שום
אופן ההכנה
אחרי שטיפה, קוצצים את הברוקולי ומפרידים את הגבעולים ואת הפרחים לקערות נפרדות.
בווק מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את חתיכות גבעולי הברוקולי.
מערבבים ומקפיצים היטב למשך 1-2 דקות. מוסיפים מלח ואבקת שום 0או כל תבלין אהוב עליכם).
אז מגיע הרגע להכניס את תפרחות הברוקולי ולערבב בעדינות, כך שהכל כמו יתופה בשמן ובתבלינים.
ערבוב של כמה דקות טובות.
אז מוסיפים מעט מים, רק כדי שיתקבל אפקט של אידוי וריכוך, מקטינים את האש ומכסים במכסה.
משאירים את הברוקולי על אש קטנה למשך כ-5-7 דקות. עד שהברוקולי מתרכך אולם צבעו נותר עוד ירוק עז. רק אז פותחים את המכסה
מומלץ לאכול אותו חם וטרי, אם כי אפשר לקרר ולחמם שוב.
אם במקרה נשארים לכם ברוקולים, אפשר להכין איתם חביתות, אג מאפינס, פשטידות או להוסיף לירקות אחרים או לנתחי עוף/ בשר מוקפצים.
אפשר גם לטחון למרק או לשלב בסלט ירוק.
טוב, הבנתם אותי, השמיים הם הגבול
יש להם את הברוקולי הכי טעים בארץ!
בחיי.
בתקופה האחרונה אני מכינה ברוקולי ככה בדיוק
חומרים
1-2 ראשי ברוקולי (או כמה שתרצו)
2 כפות שמן קוקוס
מלח, אבקת שום
אופן ההכנה
אחרי שטיפה, קוצצים את הברוקולי ומפרידים את הגבעולים ואת הפרחים לקערות נפרדות.
בווק מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את חתיכות גבעולי הברוקולי.
מערבבים ומקפיצים היטב למשך 1-2 דקות. מוסיפים מלח ואבקת שום 0או כל תבלין אהוב עליכם).
אז מגיע הרגע להכניס את תפרחות הברוקולי ולערבב בעדינות, כך שהכל כמו יתופה בשמן ובתבלינים.
ערבוב של כמה דקות טובות.
אז מוסיפים מעט מים, רק כדי שיתקבל אפקט של אידוי וריכוך, מקטינים את האש ומכסים במכסה.
משאירים את הברוקולי על אש קטנה למשך כ-5-7 דקות. עד שהברוקולי מתרכך אולם צבעו נותר עוד ירוק עז. רק אז פותחים את המכסה
מומלץ לאכול אותו חם וטרי, אם כי אפשר לקרר ולחמם שוב.
אם במקרה נשארים לכם ברוקולים, אפשר להכין איתם חביתות, אג מאפינס, פשטידות או להוסיף לירקות אחרים או לנתחי עוף/ בשר מוקפצים.
אפשר גם לטחון למרק או לשלב בסלט ירוק.
טוב, הבנתם אותי, השמיים הם הגבול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה