זה לא רק בגלל שהעליתי פוסט על הכנת חומץ תפוחים.
זה בגלל שראיתי שהמתכון שיש לי של פלפלים קלויים בחומץ בכלל לא נמצא בבלוג. הוא רק מופיע באתר בו הייתי מפרסמת בעבר מתכונים ומאמרים שלי (עברו 13 שנה מאז!!! מטורף!).
אז בגלל שהכנתי פלפלים קלויים בחומץ לפני כמה ימים ויש לי תמונות עדכניות, אני יכולה להעלות לפה את המתכון 😀
אם אתם אוהבים פלפלים קלויים, אולי תרצו לבדוק גם את המתכון שיש לי פה של מרק פלפלים קלויים.
חלק מהתמונות נעלמו להן במהלך השנים, לצערי, אולם המתכון עוד שם וגם התמונות הסופיות 😉
חומרים
כמה פלפלים שתרצו, אפשר ורצוי לגוון בצבעים ובסוגים
כמה שיני שום שתרצו
מלח
חומץ (תפוחים, אורז, בן יין)
חומץ בלסמי (ביחס של 3:1 לטובת החומץ ה"רגיל)
אופציונלי: שמן זית
אופן ההכנה
יש המון שיטות לקליית פלפלים. אני אוהבת את השיטה העצלנית.
מניחים פלפלים בתבנית אפייה מרופדת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אפשר לסובב אותם אחרי 20-30 דקות לצד השני.
אחרי שהם נראים ומרגישים מוכנים (אפשר לבדוק עם מזלג) מכבים את התנור ומשאירים אותם שם ללילה או להרבה שעות. תכל'ס, שוכחים אותם שם.
בבוקר, כשהם התקררו, אפשר לקלף דיי בקלות את הקליפה החיצונית, להסיר את הגבעול ואת הגרעינים ולהניח את "בשר" הפלפלים עצמו בקערה/ כלי
לכלי מוסיפים שיני שום קצוצות, מלח, את החומצים ואם רוצים גם את שמן הזית.
כמובן שאפשר לגוון בתבלינים ולהוסיף גם פלפל שחור, פלפל חריף, רוזמרין, טימין ועוד
נהדרים לאכילה ככה, כמו שהם או בתוך סלט (מוזמנים לבדוק את הסלט המגניב מהפוסט הזה), בתוספת לחביתה או לפשטידה.
אפשר לטחון לממרח או למרק, להוסיף לבשר, לאורז ולרטבים שונים.
בתאבון!
זה בגלל שראיתי שהמתכון שיש לי של פלפלים קלויים בחומץ בכלל לא נמצא בבלוג. הוא רק מופיע באתר בו הייתי מפרסמת בעבר מתכונים ומאמרים שלי (עברו 13 שנה מאז!!! מטורף!).
אז בגלל שהכנתי פלפלים קלויים בחומץ לפני כמה ימים ויש לי תמונות עדכניות, אני יכולה להעלות לפה את המתכון 😀
אם אתם אוהבים פלפלים קלויים, אולי תרצו לבדוק גם את המתכון שיש לי פה של מרק פלפלים קלויים.
חלק מהתמונות נעלמו להן במהלך השנים, לצערי, אולם המתכון עוד שם וגם התמונות הסופיות 😉
חומרים
כמה פלפלים שתרצו, אפשר ורצוי לגוון בצבעים ובסוגים
כמה שיני שום שתרצו
מלח
חומץ (תפוחים, אורז, בן יין)
חומץ בלסמי (ביחס של 3:1 לטובת החומץ ה"רגיל)
אופציונלי: שמן זית
אופן ההכנה
יש המון שיטות לקליית פלפלים. אני אוהבת את השיטה העצלנית.
מניחים פלפלים בתבנית אפייה מרופדת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אפשר לסובב אותם אחרי 20-30 דקות לצד השני.
אחרי שהם נראים ומרגישים מוכנים (אפשר לבדוק עם מזלג) מכבים את התנור ומשאירים אותם שם ללילה או להרבה שעות. תכל'ס, שוכחים אותם שם.
בבוקר, כשהם התקררו, אפשר לקלף דיי בקלות את הקליפה החיצונית, להסיר את הגבעול ואת הגרעינים ולהניח את "בשר" הפלפלים עצמו בקערה/ כלי
שאריות פלפלים קלויים |
פלפלים קלויים בשלל צבעים ומינים |
כמובן שאפשר לגוון בתבלינים ולהוסיף גם פלפל שחור, פלפל חריף, רוזמרין, טימין ועוד
פלפלים קלויים בחומץ |
אפשר לטחון לממרח או למרק, להוסיף לבשר, לאורז ולרטבים שונים.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה