רציתי לקשר מתכון של סלט סלק מהבלוג וגיליתי שאין לי פוסט פשוט ורגיל של סלט הסלק הכי בסיסי שלי
יש מלא מתכונים אחרים עם סלק 😉
ומאחר ובחורף כמעט בכל שבוע יש לי פשוט קופסא כזו במקרר היה לי ממש קל לגשת, לצלם, ולהעלות את הפוסט הזה
חומרים
כמה סלקים שיש לכם
שמן זית
לימון (אפשר לשלב עם חומץ תפוחים בייתי)
מלח, פלפל, שום קצוץ או אבקת שום
אופן ההכנה
מניחים את הסלקים בסיר ומכסים במים.
מבשלים את הסלקים- מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל את שהם מתרככים.
מניחים לסלקים להתקרר, אפשר גם למשך הלילה.
מסננים את המים , ממליצה לשמור ולשתות אותם או להשתמש בהם להכנת טחינה ורודה, או לשלב בהכנת רטבים ומרקים
אחרי קילוף הסלקים מקליפתם וחיתוך השורש והחלק העליון, חותכים את הסלק לקוביות ומערבבים עם שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים.
זה הסלט הכי בסיסי שיש.
עליו אפשר להוסיף עלים ירוקים, פסטו כזה או אחר או לשלב בסלטים שונים
סלק עם ביצים קשות, אבוקדו, ירוקים, צנוברים ושברי פולי קקאו |
מעדן
השבמחק