זו מנה הודית במקור שהייתי מכינה המווון בעבר ואפילו כתבתי אותה כמתכון עוד בימים שלפני הבלוג הזה (נראה לי שנתקלתי בה בספר בישול הודי ישן פעם). אולם טוב שיהיה בבלוג, עם כל הכבוד המגיע לו, כי באמת ששכחתי ממנו ונזכרתי רק לאחרונה.
מנה טעימה, קלה ומהירה להכנה, לאוהבי הקוקוס והכרוב כמובן
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
בצל בינוני
כמה שיני שום
תבלינים: גרעיני חרדל וכמון (אפשר גם כאבקות), כורכום, מלח, צ'ילי חריף למעוניינים
*** לעוקבים אחרי תזונת AIP יש להתאים את התבלינים ***
כמה עלי כרוב שתרצו חתוכים לרצועות
1-2 כפות פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
מחממים את השמן בווק/ מחבת.
אם משתמשים בתבלינים שלמים זה הזמן לזרוק אותם לשמן, כדי שיתחממו ויתפצפצו (זה מגניב! ומוסיף טעם נהדר).
מוסיפים את שאר התבלינים לערבוב קל ואז את הבצל עד להזהבה, ואת השום.
אח"כ מוסיפים את רצועות הכרוב ומערבבים אותן היטב עם התבלינים במשך כמה דקות
אחרי התרככות קלה מוסיפים את הקוקוס ומכסים במכסה לכ-10 דקות על אש נמוכה יותר
מרימים את המכסה, מערבבים היטב את הכל.
טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך
ו... הכל מוכן להגשה
מתאים בפני עצמו, ביחד עם נתחי עוף/ בשר ועוד
ביחד עם אורז, כחלק מארוחה הודית ועוד
מנה טעימה, קלה ומהירה להכנה, לאוהבי הקוקוס והכרוב כמובן
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
בצל בינוני
כמה שיני שום
תבלינים: גרעיני חרדל וכמון (אפשר גם כאבקות), כורכום, מלח, צ'ילי חריף למעוניינים
*** לעוקבים אחרי תזונת AIP יש להתאים את התבלינים ***
כמה עלי כרוב שתרצו חתוכים לרצועות
1-2 כפות פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
מחממים את השמן בווק/ מחבת.
אם משתמשים בתבלינים שלמים זה הזמן לזרוק אותם לשמן, כדי שיתחממו ויתפצפצו (זה מגניב! ומוסיף טעם נהדר).
מוסיפים את שאר התבלינים לערבוב קל ואז את הבצל עד להזהבה, ואת השום.
אח"כ מוסיפים את רצועות הכרוב ומערבבים אותן היטב עם התבלינים במשך כמה דקות
אפשר גם להוסיף תבלינים אחרי הכרוב (שכחתי את הכורכום...) |
אחרי התרככות קלה מוסיפים את הקוקוס ומכסים במכסה לכ-10 דקות על אש נמוכה יותר
מרימים את המכסה, מערבבים היטב את הכל.
טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך
ו... הכל מוכן להגשה
מתאים בפני עצמו, ביחד עם נתחי עוף/ בשר ועוד
ביחד עם אורז, כחלק מארוחה הודית ועוד
אורז, אלו גובי, כרוב בקוקוס ויוגורט |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה