"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 26 באוקטובר 2011

עוף וירקות בתנור- ארוחה שקל להכין כשממהרים

אני לא יודעת איך זה אצלכם, אצלי.... יש ימים בהם יש לי זמן להכין אוכל בכיף ולעומתם יש ימים כ"כ עמוסים, בהם אין לי זמן לנשום כמעט וגם בהם אני עדיין צריכה לדאוג לארוחת צהריים. לכן אני תמיד שמחה כשיש לי פתרונות מהירים יחסית, אולם אינם כאלה שישאירו אותי עם רגשות אשם מבחינת איכות המזון שנאכל בצהריים.
הכי קל לעבוד עם תנור אפייה- מכניסים מצד אחד, עובד פרק זמן (בו אפשר לעשות מה שצריכים) והאוכל יוצא מהצד השני. ולמי שיש תנור עם טיימר, בכלל שיחק אותה (שלי התקלקל איפושהו בדרך ומתוך סוג של דחיינות/ עצלנות לא טרחתי לתקן אותו. לא שאני לא מתבאסת על עצמי בכל פעם, אולם כאילו למדתי להסתדר בלי זה...).

עוף וירקות בתנור

נכון, זה עושה קונוטציה של ארוחת שבת ובאמת עולה על שולחננו לא מעט בימי שישי בערב, אולם אני מוצאת שלפעמים דווקא במהלך השבוע, קל לי יותר להפיק את זה ביום עמוס.
אני יכולה ככה בקלות להקיף את העוף בשפע של ירקות. נסו לגוון מאלה הרגילים שלכם. אז אולי יעשו קצת פרצופים בהתחלה, אולם אם הילדים יתרגלו לתוספות החדשות הם אפילו עשויים לנסות אותם...

חומרים

כרעיים/ שוקיים כמספר האכלנים
תפוחי אדמה
בטטות
דלעת
דלורית
קישואים
כרובית
בצל
שום
שמן זית
מלח, כורכום, פלפל ו/או כל תבלין שאוהבים

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 180-200 מעלות.
חותכים את הירקות לפי ראות עיניכם מבחינת הצורה: לפעמים אני פורסת לעיגולים, לפעמים לריבועים קטנים, לפעמים למקלות ארוכים. הכל הולך.
כמובן שלא תמיד חייבים את כל הירקות. מה שיש בבית וזמין. כל פעם זה יכול לצאת קצת אחרת.
מצפים את הירקות בשמן זית ותבלינים. ככה, בידיים... (הכי מגניב זה עם הכורכום. כל הידיים נצבעות בצהוב, כמו בחינה של הודים).
אני אוהבת להניח את חלקי העוף מעל הירקות וכך אלה מקבלים גם את טעם העוף. אפשר גם לסדרם בחלק אחד של התבנית ואת הירקות בנפרד. כך זה אולי יתאים גם לבני משפחה שהם צמחוניים. הם יכולים לאכול רק את הירקות [שרחוקים מהעוף] בתוספת מנה אחרת.
על העוף אני בד"כ מטפטפת קצת שמן זית ואם ממש בא להשקיע, מעסה אותו גם עם קצת רוטב סויה וסילאן.
כדאי לפזר שפע בצלצלים והרבה שיני שום בתבנית (אצלנו הם מתחסלים בצ'יק).
ו... זהו- הייתם מאמינים?
מכניסים לתנור לכשעה.
מוציאים ואוכלים. ללקק את האצבעות.
שוב, אם יש טיימר, אפשר ממש לתזמן לקראת הארוחה (באובן הקטן דווקא יש לי טיימר, אז לפעמים מכינה רק תבנית קטנה ויוצאת לאיסוף ואז זה מוכן לקראת הארוחה).

והנה לנו ארוחה מזינה, צבעונית, משביעה ובלי כל מיני מזונות מעובדים ומנפחים למיניהם. מקסימום אפשר להוסיף סלט וטחינה ליד (אם רוצים).

לפני




אחרי



10 תגובות:

  1. יפה לך !אצלנו היום -שניצלונים ואורז לאחד ,פסטה ורוטב פלפלים לשניה ופלאפל לגדול ..מגוון כמו במסעדה.ואמא אוכל לחם עם מיונז (בייתי) והולכת לנוח צהריים...

    השבמחק
  2. יו, נעה! ואת ממש מכינה בנפרד לכל אחד? או שאלה שאריות מימים קודמים? כי זה בטח לא קל להכין במיוחד ככה...
    במצבים של בררנות יתר אני מעדיפה להכין משהו אחד מרכזי שעשוי להתאים לכולם ועוד קטנות בשביל הניואנסים.

    השבמחק
  3. הי ורד,
    תודה על המתכון, אי בעד פשוטים!
    אפשר להכין גם עם עוף בלי העור? אצלינו הם ממש לא אוהבים את העור...

    השבמחק
  4. ברור שאפשר גם בלי העור (אצלנו מאד אוהבים). רק כדאי לקחת בחשבון שבלי העור, העוף יכול יותר להתייבש, אז כדאי אולי להשרותו במרינדה כמה שעות לפני , או אולי לדאוג ליותר רוטב... זה מה שאני הייתי עושה במצב שכזה.
    אגב, אפשר גם להכין עם העור ולהסירו לפני ההגשה.

    השבמחק
  5. ורד ,תלוי יום ומצב רוח לעיתים נדירות הם אוכלים את אותה ארוחה . מתוך שלוש ארוחות משותפות ביום באחת לפחות כל אחד עם הצלחת שלו...
    לא נורא מסובך, פלאפל קונים, פסטה תמיד יש בארון,ורוטב פלפלים אני מכינה אחד שמחזיק שלושה ימים לפחות (טעים את מחסלים מהר)
    גם אני בעד אחד לכולם לצערי זה שניצל ופסטה. המכנה המשותף הנמוך ביותר

    השבמחק
  6. נעה, ואם נגיד מכינים סיר פסטה אחד בלי רוטב וכל אחד מכם שם רוטב שהוא אוהב, זה לא פחות עבודה?
    אני יכולה לומר לך ש"יום פסטה" נראה אצלנו ככה, אולם זה לא קורה כל יום ואני משתדלת שאפילו לא אחת לשבוע, שכמו שהיה קורה בעבר. פשוט, כי זה הכי קל ונוח להכין פסטה...

    השבמחק
  7. אצלנו יש בעיה אחרת
    מכיוון שזה רק שנינו והקטנה
    אז כשאני מכינה אוכל בדרך כלל נשאר לעוד ארוחה או שתיים
    ואז נוצר מצב שנמאס לאכול אותו דבר יותר מפעמיים או שלוש.
    מה עושים עם השאריות??
    אולי שאלה מפגרת כי אפשר פשוט להכין פחות אבל מוצאת את זה קשה לחזות את הכמות שתידרש...
    בעיקר שלקטנה יש ימים בהם היא אוכלת כמו שני מבוגרים וימים בהם היא אוכלת כמות של יונק דבש.

    השבמחק
  8. כן, תכנון כמויות זו באמת סוג של אמנות...
    מה עם האפשרות של הקפאה? אולי אם נמאס לאכול את זה עכשיו בעוד שבוע זה דווקא יהיה נחמד?
    באמת קשה לצפות מי יאכל כמה (גם עבור עצמנו, הגדולים...).
    אפשר לנסות להקטין כמויות, או להזמין חברים לארוחות...

    השבמחק