"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 31 באוקטובר 2011

געגועיי לכרובית

כמה זמן חיכיתי לה, ספרתי את הימים, התבוננתי בעונות.
והנה התחלת התחלת החורף והכרוביות התחילו להופיע בשדות האורגניים.

מה דעתכם? מה אפשר להכין מהחמודות האלה?



רעיונות יתקבלו בברכה!

24 תגובות:

  1. קניתי אתמול - אמנם לא אורגנית. אבל אני הכי אוהבת זה להכניס אותה לתנור עם קצת מלח ושמן זית, ואח"כ לאכול אותה עם טחינה מתובלת.

    השבמחק
  2. אפוייה, מוקפצת, מאודה, מעוכה כמו פירה, או מרק.
    העיקר שיש כרובית!

    השבמחק
  3. אוי, הזכרת לי את פירה הכרובית האהוב שלי
    http://www.articles.co.il/article/117609

    השבמחק
  4. גם אני אוהבת אותה אפויה בתנור בתיבול של שמן זית (לעסות בידים!), מלח, פלפל ועלי בזיליקום טריים בשפע - יוצא יאמי!

    השבמחק
  5. הילדות פה משוגעות על כרובית אז הכי פשוט לי זה לפרק לפרחים, לשים במחבת גדול עם טיפהלה מים ולכסות. כשרך להוסיף קצת שמן, להגסיר אש ולתת אפקטים חומים בקצוות.
    או לאפות בתנור.
    משהו שעשיתי השבוע עם כרובית כדי להכניס קצת בשר למערכת היה לרכך אותה קצת ואז לשים במעבד מזון עם בשר טחון, ביצה וקמח אורז. יצא משהו ורוד.
    את זה גלגלתי בקמח אורז וטיגנתי.
    אפילו זאת שלא אוהבת בקר אכלה בהנאה.

    למחרת לקחתי את מה שנשאר מהתערובת ובישלתי במרק עוף, יצאו כופתיות רכות כמו עננים וטעימות להפליא. אותן ילדות אכלו באותה התלהבות ואני חסכתי טיגונים.

    נעמה

    השבמחק
  6. יו, נעמה, זה נשמע ממש מגניב כדורי הבשר האלה.... ועוד יותר במרק... צריכה לנסות בקרוב.

    בכלל מרק כרובית זה להיט.
    מבשלים כרובית עד לריכוך ומערבלים עם מים, שום, בצל ותבלינים (מלח, פלפל בעיניי ממש מספיקים. אולי גם צ'ילי למי שאוהב). מוסיפים חמאה/ שמן זית, או שמנת/ חלב קוקוס.
    יאמי יאמי אין מיי טאמי, כמו שאומרים אצלנו

    השבמחק
  7. קרה לי שקניתי ברוקולי אורגני טרי ויפה ואיש דתי שחלף לידי בחנות זרק לי שלא אצליח להפטר מחרקים. חשבתי מה פתאום, אך לאחר שטיפה טובה גיליתי חיות קטנטנות אין ספור שאין סיכוי להוציאאותם. הברוקולי נזרק לפח ומאז אני חוששת לקנות ברוקולי וגם כרובית. איך את פותרת את הבעיה?

    השבמחק
  8. האמת היא שאין לי בעיה עם כל מיני דברים קטנים... מנקה הכי טוב שיכולה ואוכלת.
    אני מאמינה שלא טוב לנו להיות סטריליים מדיי.
    אם את רוצה, אפשר להשרות במיי מלח לכמה שעות, כמו שעושים דתיים. אבל בתכלס, זה באמת לא כזה רלוונטי. מערכת העיכול שלנו מספיק חזקה להתמודד עם כל מה שאנחנו לא רואים (בד"כ).

    אם כי מבינה אנשים שמה שכתבתי עכשיו יגעיל אותם לאללה ומכבדת.

    השבמחק
  9. סלט כרו-סקוס!! מתכון הכרובית האהוב עלי שאמצתי מגישת ה"רו-פוד" - הבישול הנא

    מצרכים:
    ראש כרובית מפורק - מכניסים כל פעם כמה פרחים למעבד מזון ומרסקים בפולסים עד שנוצר מעין "קוסקוס" גס.
    ההמשך דומה לסלט טבולה:
    צרור עשהי תיבול קצוצים (פטרוזילה, כוסברה, נענע, עלי סלרי
    בצל ירוק
    1-2 עגבניה קצוצה לקוביות קטנות
    שמן זית, מיץ לימון ומלח
    טעים טעים טעים!

    השבמחק
  10. קציצות , אפויה בתנור,והכי טעים חתיכה ביד ולאכול אותה ככה .

    השבמחק
  11. לביבות אפויות מכרוכית בטטה ואפשר גם דלורית
    וסלט כרובית חי עם שמיר, רימונים מלא לימון ודבש סלט מעולה!!!

    השבמחק
  12. יו, בנות, איזה פרץ יצירתיות (צריך לאתגר גם את הבנים. מה זה ההפרדה המגדרית הזו?).

    ליה, ינוסה בקרוב.
    נטע, אפשר מתכונים אולי? אי אפשר ככה...

    השבמחק
  13. אהממ, כרובית מטוגנת (בבצק בירה עם קמח כוסמין)

    השבמחק
  14. מה זה בצק בירה, רונית?

    השבמחק
  15. בעקבות הרשומה הזו המצאתי לי מתכון שהולך עכשיו חזק אצלנו-
    פוררתי כרובית
    הוספתי עדשים שבושלו (או הונבטו אם במקרה הכינותם מראש)
    קצצתי עשבי תיבול
    ביצה אחת
    קצת קמח
    מלח פלפל
    שיטחתי בתבנית קטנה ובזקתי מלמעלה קצת שמן זית (וזהו! זה כל השמן שיש בפשטידה הזו)
    ויאללה לתנור
    שלומית (שעדיין לא הבינה מה לעשות כדי שיראו את השם שלי בכותרת...)

    השבמחק
  16. שלומית, זה נשמע מעולה!

    לגבי ההרשמה, נראה לי שאת יכולה להרשם גם עם חשבון גוגל (אם יש לך) או להגדיר שם ולעשות הרשמה חד פעמית של "שם/כתובת אתר".
    תעשי נסיון ותראי מה יוצא...
    גמני זוכרת שלפני שהיה לי חשבון גוגל הייתי מצליחה להכנס רק כ"אנונימי" וחותמת את שמי בסוף...
    אבל אם יש לך ג'ימייל...

    השבמחק
  17. בקשר לאיך נפטרים ממזיקים קטנטנים בברוקולי וכרובית... מפרקים לפרחים, ומשרים לרבע שעה בערך, במים קרים עם קצת חומץ. החיות הקטנות בורחות מהירק אל המים בגלל הסביבה החומצית, ואז, שוטפים במי ברז מספר פעמים. כן... גם התולעים, אם כבר הגיעו, יוצאות החוצה...

    השבמחק
  18. כרובית שלמה בה אני נועצת צנוברים, על הכל שופכת טחינה גולמית ומכניסה לתנור, כמה פשוט-ככה טעים

    השבמחק
  19. גל, נשמע מדליק לאללה.
    איך הפוסט הזה לא מפסיק "לעבוד" אה?
    מסתבר שיש לאנשים מלא דרכים להכין כרובית.
    >אוהבת סיעור מוחות טוב<

    השבמחק
  20. אני הכי אוהבת לאדות ואח"כ לשפוך שמן זית
    מלח גס
    פלפל גרוס ולטרוף.
    ועוד:חמוצים מכרובית עם הרבה כורכום וצ'ילי פרוס חי
    לא הרוטב.
    חותכת גזר כרובית
    שומר
    כרוב
    צנון
    גבעלי סלרי
    טבעות לימון
    פרוסות צ'ילי לפי טעם
    מכסה במים מוסיפה מלח וחומץ.
    אוכלים למחרת

    השבמחק
  21. השאלה שלי היא איך הופכים את הכרובית לקלה יותר לעיכול???
    האם יש תבלין או דרך בישול מסוימת?

    השבמחק
  22. זו שאלה מעניינת, ענת. התשובה אליה היא דיי אישית.
    לא לכל אדם קשה לעכל כרובית, או שהוא יסבול בתופעות עיכול שונות לאחר אכילתה.
    האם את יכולה לערוך מחקר קטן על עצמך?
    נסי לגלות מתי כרובית לא מתעכלת אצלך בקלות- האם כאשר נאכלת טרייה, אפוייה, מבושלת?
    האם כשהיא לבדה או כשהיא בתוך תבשיל?
    מה לגבי המינונים? אם תאכלי מעט, האם עדיין יהיה לך קשה לעכלה?

    ישנם התבלינים המקלים על העיכול הקלאסיים, כמו: כמון, זרעי כוסברה, שומר, ג'ינג'ר, הל, קנמון, כורכום, קימל וכו'.
    הם מצויים בשימוש נרחב בבישול מסורתי של עדות שונות.

    יש גם את שיטת IPEC המשמשת לאבחון ולטיפול באלרגיות למיניהן. מכירה לא מעט אנשים שיצאו לחלוטין מאלרגיות בזכות הטיפול הזה. אם זה משהו שחשוב לך...

    וכמו עם כל מזון, יש אנשים שלא יכולים לעכל בקלות מזונות מסויימים. אז או שהם מוותרים עליהם לחלוטין, או שהם אוכלים אותם במשורה ולוקחים בחשבון שתהיינה תגובות לא כ"כ רצויות במערכת... חמין זו הדוגמא הקלאסית, גם מוצרי חלב...

    השבמחק
  23. הי רק עכשיו ראיתי שהגבת לי כאן.....
    אכן בישול במים עם כמון עזר להפליא!!!
    חוצמיזה היא כל כך טעימה
    עדיין לא הבנתי לגבי האפייה של כרובית שלמה בתנור
    בכמה מעלות והאם מתבלים או שאפשר פשוט להכניס ככה ?

    השבמחק
  24. אפשר להכניסה לתנור כשהיא עברה עיסוי בשמן זית (ממש כך).
    על חום של 180-200 מעלות, עד שהיא מתרככת לה ומשחימה. משהו כמו 45-60 דקות, תלוי בתנור.
    בזמן האחרון אני אוהבת לתבל במלח גס רק אחרי שהיא יוצאת מהתנור. לפעמים מנשנשים בלי תיבול בכלל, מלבד שמן הזית

    השבמחק