"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

ירקות בתנור בחלב קוקוס וקארי

זו אחת המנות הקלאסיות שלי שנלמדת כמעט בכל קורס בישול שאני מעבירה. אני מכינה אותה הרבה ובהרבה ואריאציות.
כי תמיד הירקות משתנים והתבלון קצת משתנה. לפעמים זה עם נתחי עוף, לפעמים עם טופו ולפעמים צמחוני.
וחלב קוקוס זו בכלל אהבה גדולה שלי. באיזה חלב קוקוס להשתמש? היה על זה דיון ארוך בקבוצה שלי בפייסבוק. ממליצה על הכי טבעי שאפשר למצוא (ללא חומרים משמרים)



חומרים

2 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
פיסת דלעת
כמה פרחי כרובית
קישוא בינוני
[ואפשר עוד ירקות או פחות בכמויות גדולות יותר]
נתחים של חזה עוף
פחית חלב קוקוס
2 כפות (בערך) רוטב סויה
כף (בערך) כורכום
כמה שיני שום


אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות, שיתחמם לו.
חותכים את הירקות לריבועים.
יוצרים נתחים מחזה עוף.
מניחים הכל בתבנית לתנור.
בקערה מערבבים חלב קוקוס, רוטב סויה, שום קצוץ וכורכום


כשהרוטב מוכן, יוצקים אותו מעל הירקות והעוף


מערבבים היטב ומכניסים לתנור לכשעה

לפני
אחרי














אפשר לאכול את המנה הזו כפי שהיא, כארוחה בפני עצמה.
אפשר ללוות בסלט או באורז או קינואה (כדי לספוג את הנוזלים...).
לפי סוג חיתוך הירקות והגיוון בהם המנה יכולה להיות גם חגיגית יותר, לארועים וארוחות משפחתיות.

11 תגובות:

  1. נראה טוב, בגירסה הקודמת הכנת עם קארי ובלי רוטב סויה... אבל שניהם נותנים את הניחוח ההודי נכון? איפה את בכל זאת משיגה מיי קוקוס פחות מזוהמים בכימיקלים?

    השבמחק
  2. אורית, אפשר להכין את זה בכ"כ הרבה גרסאות. זה ממש משתנה אצלי בתקופות.
    אפשר להחליף את רוטב הסויה במלח, אפשר להפחיתו.
    האמת היא שאני שמה את החומרים לפי העין, הנסיון לכמת את זה עבור כתיבת המתכונים לא בהכרח מדוייק ולכן כדאי לטעום תמיד.

    אכן יש תקופות שזה רק עם קארי, מלח וחלב קוקוס.

    חלב הקוקוס שצילמתי פה הוא חלב הקוקוס היחיד שיש כרגע בארץ ללא חומרים משמרים (בגלל זה צילמתי אותו). אם תסתכלי על הדיון שקישרתי שהיה בקבוצה שלי בנושא, תוכלי לקרוא על זה עוד.

    השבמחק
  3. מסתדר גם עם טופו?

    השבמחק
  4. הולך מעולה גם עם טופו, כמו שכתבתי. הטופו יוצאים קריספיים כאלה, ממש טעים.
    אפשר גם להכין עם טמפה ואפשר אפילו בלי קטניות/ בשר בכלל, רק ירקות. אחלה סייד דיש.

    השבמחק
  5. ורד, גם אני ככה עם כמויות ומתכונים ספונטניים :) ראיתי קודם את הדיון על הקוקוס, לא מצאתי איפה את בכל זאת משיגה אחרי שנעלמו לך האריזות קרטון... אני אחפש את הקופסא שבתמונה, אבל אם את זוכרת חנות מסויימת בצפון אני אשמח. בכל מקרה, ינוסה בקרוב :)

    השבמחק
  6. האמת היא שעכשיו מצאתי את החלב קוקוס הספציפי הזה בכמה חנויות טבע.
    בניצת הדובדבן זה היה הכי זול, משמעותית (אז קניתי כבר כמה :-) ).
    זו אותה חברה שייבאה את החלב בקרטון, דברתי עם היבואן בזמנו, זה פשוט לא משתלם להם להביא את הקרטון, המחירים מאד עלו וזה לא כלכלי.

    השבמחק
  7. איך שומרים חלב קוקוס אחרי שפתחתי את הפחית? וכמה זמן זה נשמר בלי חומרים משמרים? אני בד"כ לא משתמשת בפחית שלמה, ואז זה מתקלקל... מה את אומרת?

    השבמחק
    תשובות
    1. הפחית הפתוחה יכולה להשאר במקרר כמה ימים.
      תריחי, תטעמי ותראי.
      מניחה שזה גם יכול לקפוא, אם ממש רוצים.

      אם מכינה מנה לא עם כל הפחית אולי ביום יומיים שאחרי תוכלי להכין משהו נוסף עם החצי השני...
      כך אני הייתי נוהגת במצב הזה

      מחק
  8. הי. הכנתי רק עם כרובית ובטטה. יצא ממש טוב! שמתי כמה דקות של גריל בסוף בשביל ה"לוק". :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולה!
      אפשר להכין באמת בכל פעם עם ירקות אחרים. לפי מה שאוהבים, או לפי מה שיש בבית באותו הרגע.
      זה תמיד יוצא נפלא.
      אחלה טיפ, לשים על גריל בסוף :-)

      מוזמנים גם לתחרות המתכונים החדשה.
      נראה איזה תובנות יהיו לך עם ארבעת הירקות הירוקים

      http://veredleb-nutrition.blogspot.co.il/2012/12/blog-post_14.html

      מחק