לאט לאט אני נוטה יותר לכיוון של כבד בקר ופחות לכבד העוף.
מכל מה שאני קוראת אני מבינה שהפרות לבשר זוכות ליחס טוב יותר בעת גידולן ולכן הכבד שלהן מראש מכיל פחות חומרים מזיקים. על אף שזהו איבר שאכן מטפל בכל סינון הרעלים בגוף (אולם, אין זה אומר שהוא משאיר אותם אצלו בהכרח...).
מאחר וכבד הוא איבר פנימי חיוני מרוכז ביותר, אין לנו באמת צורך לאכול ממנו הרבה. מנות קטנות ברגעי הצורך בהחלט יספקו את הצורך שלנו ברכיבי תזונה ספציפיים, במיוחד בהריון...
ועם כל זאת זה עדיין לא פשוט וקל לי לאכול כבד, עם כל מה שאני יודעת... בכ"ז יש משהו בטעם שלו שהוא מרוכז וחזק ולא פשוט לי. אם כי אני בהחלט מוצאת שכבד בקר מעודן יותר בטעמו מכבד העוף שיש לו טעם עוד יותר מרוכז.
לכן אני משתדלת "לעטוף" את הכבד בשפע של ירקות כאשר אני כבר אוכלת ממנו.
לכן הרעיון לשלבו בסלט כ"כ התאים לי כשהוא עלה במוחי
חומרים
חסה
מנגולד
כרוב סגול
פלפלים אדומים
כמה נתחי כבד בקר פרוסים
[אפשר, כמובן, להוסיף עוד שפע של ירקות צבעוניים וטעימים. זה מה שהיה לי מתחת ידי ברגע הנתון ועם זה עבדתי]
לרוטב: שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח עשבים, פלפל גרוס
אופן ההכנה
פורסים את כבד הבקר לפרוסות דקות וצורבים אותן על מחבת עם מעט שמן זית/ קוקוס מכל הצדדים.
התוצאה היא נתחים צרובים מבחוץ שיכולים להיות מעט אדמדמים יותר מבפנים.
ניתן להגיע למידת עשייה המתאימה לטעמכם האישי.
בקערה מערבבים את העלים הקרועים/ קצוצים עם רצועות הפלפלים
מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
מניחים מעל את נתחי הכבד ונהנים מארוחה פשוטה, מהירה ומזינה ביותר!
מכל מה שאני קוראת אני מבינה שהפרות לבשר זוכות ליחס טוב יותר בעת גידולן ולכן הכבד שלהן מראש מכיל פחות חומרים מזיקים. על אף שזהו איבר שאכן מטפל בכל סינון הרעלים בגוף (אולם, אין זה אומר שהוא משאיר אותם אצלו בהכרח...).
מאחר וכבד הוא איבר פנימי חיוני מרוכז ביותר, אין לנו באמת צורך לאכול ממנו הרבה. מנות קטנות ברגעי הצורך בהחלט יספקו את הצורך שלנו ברכיבי תזונה ספציפיים, במיוחד בהריון...
ועם כל זאת זה עדיין לא פשוט וקל לי לאכול כבד, עם כל מה שאני יודעת... בכ"ז יש משהו בטעם שלו שהוא מרוכז וחזק ולא פשוט לי. אם כי אני בהחלט מוצאת שכבד בקר מעודן יותר בטעמו מכבד העוף שיש לו טעם עוד יותר מרוכז.
לכן אני משתדלת "לעטוף" את הכבד בשפע של ירקות כאשר אני כבר אוכלת ממנו.
לכן הרעיון לשלבו בסלט כ"כ התאים לי כשהוא עלה במוחי
חומרים
חסה
מנגולד
כרוב סגול
פלפלים אדומים
כמה נתחי כבד בקר פרוסים
[אפשר, כמובן, להוסיף עוד שפע של ירקות צבעוניים וטעימים. זה מה שהיה לי מתחת ידי ברגע הנתון ועם זה עבדתי]
לרוטב: שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח עשבים, פלפל גרוס
אופן ההכנה
פורסים את כבד הבקר לפרוסות דקות וצורבים אותן על מחבת עם מעט שמן זית/ קוקוס מכל הצדדים.
התוצאה היא נתחים צרובים מבחוץ שיכולים להיות מעט אדמדמים יותר מבפנים.
ניתן להגיע למידת עשייה המתאימה לטעמכם האישי.
בקערה מערבבים את העלים הקרועים/ קצוצים עם רצועות הפלפלים
לא לוותר על הלב של החסה- יאמי! |
מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
מניחים מעל את נתחי הכבד ונהנים מארוחה פשוטה, מהירה ומזינה ביותר!
גם אני אוהבת מאוד כבד בקר
השבמחק