לפני כמה ימים העלו בדף הפייסבוק של גילי'ס פוסט עם קציצות כתומות שישר עשה לי חשק.
אני מכינה אותן קצת אחרת, בלי פרורי לחם וביצים, אם כי מה שתפס אותי ממש היה הצבע!
קניתי הפעם בשר כבש והודו אדום בשביל הקציצות האלה.
אני הכי אוהבת לאפות את הקציצות בתנור. זה תהליך מהיר מאד והן יוצאות ממש טעימות, לא רואה סיבה לטגן...
חומרים
1 ק"ג בשר: הודו אדום וכבש
1 בטטה בינונית
1 גזר
1 בצל
2-3 שיני שום
קצת רסק עגבניות (לא חובה, פשוט נשאר לי וזה הרגיש לי מתאים פה)
תבלינים: מלח, פלפל
אופן ההכנה
במעבד מזון מקצצים היטב את כל הירקות
מערבבים בקערה ביחד עם הבשר והתבלינים
מקצצים קציצות
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 15-20 דקות
אפשר לאכול עם טחינה או כל רוטב שאהוב עליכם (הגדולה שלי אכלה עם קטשופ...), ללוות בסלט או בירקות חתוכים או בירקות בתנור.
בתאבון!
אני מכינה אותן קצת אחרת, בלי פרורי לחם וביצים, אם כי מה שתפס אותי ממש היה הצבע!
קניתי הפעם בשר כבש והודו אדום בשביל הקציצות האלה.
אני הכי אוהבת לאפות את הקציצות בתנור. זה תהליך מהיר מאד והן יוצאות ממש טעימות, לא רואה סיבה לטגן...
חומרים
1 ק"ג בשר: הודו אדום וכבש
1 בטטה בינונית
1 גזר
1 בצל
2-3 שיני שום
קצת רסק עגבניות (לא חובה, פשוט נשאר לי וזה הרגיש לי מתאים פה)
תבלינים: מלח, פלפל
אופן ההכנה
במעבד מזון מקצצים היטב את כל הירקות
מערבבים בקערה ביחד עם הבשר והתבלינים
מקצצים קציצות
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 15-20 דקות
אפשר לאכול עם טחינה או כל רוטב שאהוב עליכם (הגדולה שלי אכלה עם קטשופ...), ללוות בסלט או בירקות חתוכים או בירקות בתנור.
בתאבון!
רעיון לתחליף צמחוני לבשר?
השבמחקמשהו שידביק הכל?
לתחליף צמחוני אפשר להשתמש בפתיתי סויה מושרים וכדי להדביק אותם אפשר להשתמש בטחינה גולמית, פשתן טחון מושרה, זרעי צ'יה מושרים ועוד.
השבמחקוגם טופו וטמפה שהם פחות מנעובדים מפתיתי הסויה.
השבמחקאו ללכת על חומוסים/ עדשים/ אפונה, כמו בפלאפלים האפויים שיש פה.
אם רוצים משהו "להדבקה" אפשר ביצים, אם זה מתאים, או קמח חומוס וכו'
הכנתי היום ויצא ממש טעים, הנה אני פותחת את הראש ללאפות קציצות ולא לטגן
השבמחקהבלילה הייתה ממש נוזלית אבל איכשהוא באפיה זה הסתדר, יצא ממש ממש טעים ונחמד שאין ביצה ופירורי לחם
וגם, פעם ראשונה שהגוזל טעם בשר, וזה היה ערב לחיכו רק ונמס בפה
מגניב!
נשמע מעולה!
מחקאם הבלילה הייתה לך מעט נוזלית, אולי בפעם הבאה תוסיפי קצת פחות ירקות וזה יתאזן. אם כי אם יצא לך טוב גם ככה, אז מעולה!
בתאבון לכל הגוזלים
הי,
השבמחקאני חדשה פה... איך מדפיסים מתכונים?
ברוכה הבאה.
מחקהשאלה הזו עלתה בשבוע האחרון כבר פעם.
אני צריכה להתחיל לחשוב על זה...
אולי אתחיל לצרף גירסא להדפסה בסוף. אולם זה יהיה רק עבור המתכונים החדשים, מן הסתם... לגבי אלה שכבר פה , בסגנון הישן של "העתק" ו"הדבק" בוורד, כנראה.
תודה!
הכנתי אתמול ויצא נהדר. בעיקר אהבתי את הפשטות והקלות שבעשייה. נכנס למתכונים הקבועים שלנו.
השבמחקאיזה כיף!
מחקמפה הדרך מהירה לאלתורים מהירים ונוספים...