"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 2 באוגוסט 2012

קישואים בתנור, ברוטב מעניין

טוב, מה כבר מעניין בקישואים, נכון? או זוקיני, כדי להיות מדוייקים, אלה הכהים...
אני ממש מחבבת אותם ויצא ככה שזה הירק הכמעט יחיד שהיה לי שמתאים לאפייה בתנור בשבת, כשתוכננה אצלנו ארוחה משפחתית. ורציתי להכין איזשהו ירק בתנור.
אז התחלתי מלפרוס אותם ולהניח בתבנית והתבוננתי בהם...



לקחתי שום וקילפתי, אולי ממנו תבוא הישועה



כי ממש לא ידעתי במה לתבל את הקישואים האלה. מה יהיה הרוטב?
ואז לקחתי את בלנדר המוט שלי, הכנסתי פנימה את השום. פשפשתי בארון והוצאתי חמאת בוטנים (יכול להיות מעניין). גרדתי ג'ינג'ר פנימה (שמים לב שהג'ינג'ר עשה אצלי קמבק השבוע?), הוספתי מלח (נשפך לי קצת יותר מדיי, אופס), קצת סילאן ומים וערבלתי



את הרוטב שפכתי את הקישואים ושיגרתי לתנור שחומם ל 180 מעלות לכ-40 דקות (עד שהקישואים התרככו)



יצא ממש ממש טעים!


[ואם היו לי בטטות, זה בטוח היה יוצא עוד יותר מגניב, כי אין, אין על בטטות]