זה בעצם מתכון דיי רגיל לבראוניז שזו הפעם הראשונה שהעזתי להחליף את הקמח בקמח שקדים- אחד לאחד.
יצא מעולה פשוט!
מהעוגות שטעימות גם ביום שאחרי, מאד טעימות
חומרים
100 גרם חמאה/ 50 גרם שמן קוקוס
1 כוס סוכר (השתמשתי בראפאדורה, סוכר קנים אמיתי שאין בארץ, אולם אפשר להמיר לסוכר קנים/ חום/ג'אגרי ועוד)
[עוד קצת על הסוכרים האלה, למי שמתעניין]
1/2 כוס אבקת קקאו אמיתית
2 ביצים
כוס קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום/ סודה לשתייה
כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (עדיף עם % מוצקי קקאו גבוהים)
כוס אגוזים קצוצים (במתכון המקורי, אני לא שמה. הילדים...)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם הסוכר. אם משתמשים בשמן קוקוס אפשר ישר לערבב.
מוסיפים אבקת קקאו לערבוב, מלח ווניל.
מערבבים פנימה ביצים טרופות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, שוקולד צ'יפס ואגוזים ומערבבים היטב.
מניחים את הבלילה בתבנית פיירקס מרובעת, או כל תבנית שמתאימה לכם.
אופים 30-40 דקות, או עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
נותנים לבראוניז להצטנן, חותכים לריבועים ואוכלים בהנאה. ממליצה להשאיר גם ליום המחרת, כי ממש טעים ביום שאחרי (או מראש להכין יום לפני ש"משחררים אותה" לחבר'ה)
יצא מעולה פשוט!
מהעוגות שטעימות גם ביום שאחרי, מאד טעימות
חומרים
100 גרם חמאה/ 50 גרם שמן קוקוס
1 כוס סוכר (השתמשתי בראפאדורה, סוכר קנים אמיתי שאין בארץ, אולם אפשר להמיר לסוכר קנים/ חום/ג'אגרי ועוד)
[עוד קצת על הסוכרים האלה, למי שמתעניין]
1/2 כוס אבקת קקאו אמיתית
2 ביצים
כוס קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום/ סודה לשתייה
כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (עדיף עם % מוצקי קקאו גבוהים)
כוס אגוזים קצוצים (במתכון המקורי, אני לא שמה. הילדים...)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם הסוכר. אם משתמשים בשמן קוקוס אפשר ישר לערבב.
מוסיפים אבקת קקאו לערבוב, מלח ווניל.
מערבבים פנימה ביצים טרופות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, שוקולד צ'יפס ואגוזים ומערבבים היטב.
מניחים את הבלילה בתבנית פיירקס מרובעת, או כל תבנית שמתאימה לכם.
אופים 30-40 דקות, או עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
נותנים לבראוניז להצטנן, חותכים לריבועים ואוכלים בהנאה. ממליצה להשאיר גם ליום המחרת, כי ממש טעים ביום שאחרי (או מראש להכין יום לפני ש"משחררים אותה" לחבר'ה)
רגע לפני שחוסלה הנגלה השנייה בארבעה ימים נזכרתי לצלם... |
היי ורד...
השבמחקיש לך מושג איפה אפשר להשיג אבקת אפייה ללא אלומיניום?
הרבה תודה
יעל
בכל חנות טבע יש. בדרך כלל
מחקהיי ורד,
השבמחקתודה שאת מעשירה אותנו במידע על כל מיני דברים שלא הכרנו.
איפה רכשת את הסוכר, אני מבינה שלא רכשת אותו בארץ , האם קנית אותו און ליין ? ואם כן האם תוכלי לתת לינק לשם ?
כנסי ללינק של הראפאדורה, זה אתר שדרכו אפשר להזמין (יש עוד הרבה אחרים, למשל אמזון)
מחקבמקום א. אפיה השתמשתי בחבילת שוקולד מריר, שמתי 2 כפות סוכר בעוגה בלבד. קבלתי מחמאה מהאיש שזו העוגה הכי טעימה שהכנתי בזמן האחרון...תודה!
השבמחקלא השתמשת בכלל באבקת אפייה? לא הבנתי איך חבילת השוקולד המריר גרמה לזה לתפוח... או שזה לא תפח בכלל?
מחקבהחלט אפשר להפחית את הסוכר, אין ספק
הי,
השבמחקאיפה משיגים קמח שקדים? יש בארץ?
יש לאופק מן הטבע קמח שקדים
מחקhttp://www.ofekminhateva.co.il/#!קמח שקדים/zoom/cbnq/i125ey
אולם הוא מאד יקר.
אני משתמשת בקמח השקדים שנמכר בניצת הדובדבן או בחנויות טבע אחרות.
אלה בעצם שקדים טחונים דק דק, כך שזה לא קמח חלק, אלא קצת יותר גושי, אולם הוא בהחלט עושה את העבודה!
וגם זול יותר. משמעותית